Pravila privatnosti

PRAVILA O KOLAČIĆIMA

Kako bi se osigurao ispravan rad ovog web-mjesta, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Što su kolačići?

Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na vaše računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput korisničkog imena, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri prelasku s jedne njegove stranice na drugu.

Na koji se način koristimo kolačićima?

Na našim stranicama koristimo kolačićima koji nisu prijeko potrebni za prikaz web-mjesta, no omogućit će vam ugodnije pregledavanje. Te kolačiće možete izbrisati ili blokirati, ali ako to učinite, neke funkcije te stranice možda neće raditi kako je predviđeno. S pomoću kolačića spremaju se sljedeći podaci:

 • vaše željene postavke prikaza, poput jezika preglednika, kontrasta boja, veličine fonta; korišteni uređaj, željene postavke prikaza rezultata pretraživanja i obavijesti,
 • vaš zadnji posjet web-mjestu (u statističke svrhe) i zadnje tri posjećene stranice (kako bi bile dostupne našoj službi za pomoć ako od vas zaprimi kakav upit),
 • jeste li ili ne pristali na našu uporabu kolačića na toj stranici.

Neki videozapisi ugrađeni u naše stranice koriste se kolačićima za prikupljanje statističkih podataka o tome kako ste do njih stigli i koje ste videozapise posjetili.

Osobni podaci

Informacije povezane s kolačićima ne služe za vašu identifikaciju , a podaci o navikama pregledavanja isključivo su pod našim nadzorom. Kolačićima se ne koristimo ni u koje druge svrhe osim onih koje smo ovdje opisali.

Kolačići trećih osoba

Uslugama trećih osoba na našem web-mjestu ne dopuštamo slanje kolačića korisnicima.

Kako se kontroliraju kolačići?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na vašem uređaju, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Odbijanje kolačića

Kolačiće za ovo web-mjesto možete jednostavno prihvatiti ili odbiti odabirom jedne od sljedećih poveznica:

Prihvaćam kolačiće

Odbijam kolačiće (osim onog s pomoću kojeg će se pohraniti ovaj odabir)

Odbijam sve kolačiće (u tom ćete slučaju svaki put kada pristupite web-stranici vidjeti natpis s informacijama o kolačićima)

(*) Možete odbiti samo one kolačiće koji nisu prijeko potrebni. Neki su kolačići prijeko potrebni kako biste mogli pregledavati ovo web-mjesto. Bez tih kolačića nećemo moći omogućiti određene funkcije kao što je automatska prijava na web-mjestu.

UVJETI I ODREDBE

Klasična homeopatija je individualizirana medicina, koja se temelji na filozofiji liječenja vas kao cjeline, pomažući vašem tijelu da se samo izliječi. Ne postoji označavanje općih bolesti; umjesto toga, homeopatija liječi vaše jedinstvene fizičke, emocionalne i mentalne aspekte u skladu s vašim simptomima i ukupnim stanjem. Podaci s ove web stranice trebali bi biti obrazovne prirode i nisu zamjena za vašu profesionalnu skrb. Postupak koji poduzimate sa svojom zdravstvenom zaštitom isključiva je vaša odgovornost i izbor. Svi odnosi koje imate s liječnicima, licenciranim pružateljima njege ili bilo kojim drugim liječnikom strogo su vaša odgovornost .

Pristupanjem ovom mrežnom mjestu prihvaćate Uvjete i odredbe korištenja mrežnog mjesta, sve primjenjive zakone i propise te prihvaćate da ste odgovorni za poštovanje svih primjenjivih zakona i propisa. Ako se ne slažete s nekim od ovih uvjeta, napustite odmah ovo mrežno mjesto.

Materijali sadržani na ovim stranicama zaštićeni su primjenjivim zakonom o autorskom pravu i zaštitnom znaku.

Korištenjem sadržaja ovog mrežnog mjesta korisnik prihvaća:sve rizike  koji nastaju iz korištenja ovog mrežnog mjesta te će koristiti sadržaj ovog mrežnog mjesta isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost 

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI ZA MEDICINSKE SAVJETE

Korištenjem ovog mrežnog mjesta prihvaćate uvjete odricanja od odgovornosti za medicinske savjete na ovom mrežnom mjestu.

Ovo mrežno mjesto sadrži opće informacije o medicinskim uvjetima i mogućim homeopatskim ili drugim komplementarnim tretmanima. Informacije nisu INDIVIDUALNI savjeti i ne bi se trebali tretirati kao takvi.

Namjena ovog mrežnog mjesta nije medicinsko savjetovanje te ne pruža medicinske savjete.

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA

Posjećivanje i korištenjem stranica www.larisamikulaj.com prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Ukoliko posjetitelj ili korisnik nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail, prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj elektronskoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.

Odabirom opcije Prijava na Newsletter dajete nam Vašu suglasnost da Vas elektronskim putem uključimo u naše marketinške i ostale aktivnosti koje su bile navedene u Prijavi na Newsletter.

Ne postoje troškovi sredstava daljinske komunikacije.

PRAVILA O PRIVATNOSTI

Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno za ispunjavanje svrhe zbog koje su prikupljeni.

Osobne podatke vezane uz bilo kakve financijske transakcije čuvamo najmanje 11 godina, s obzirom na to da tako određuju propisi na snazi u Republici Hrvatskoj.

KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO

Ako želite koristiti naše usluge i proizvode tada prikupljamo sljedeće osobne podatke:

 1. Ime i prezime
 2. Adresu
 3. Adresu e-pošte
 4. Telefonske brojeve

KAKO ŠTITIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

 • Čuvanju sigurnosti svih podataka pridajemo najveću moguću pozornost i poduzimamo sve prikladne korake u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka koji su važeći u Republici Hrvatskoj
 • Fizički pristup svim osobnim podatcima štiti se prema odgovarajućim standardima.

ZA KOJE SVRHE KORISTIMO OSOBNE PODATKE?

Osobne podatke koje prikupljamo o Vama koristimo na sljedeće načine:

 • za verifikaciju Vašeg identiteta.
 • za isporuku proizvoda i pružanje usluga koje ste ugovorili s nama
 • za odgovaranje na Vaše upite.
 • za pružanje informacija, isporuku proizvoda i pružanje usluge koje zatražite od nas, u slučajevima kada ste dali svoju privolu da Vas kontaktiramo.
 • za slanje promidžbenih poruka e-pošte, u slučajevima kada ste za to dali svoju izričitu privolu.
 • za slanje obavijesti o promjenama vezanima uz naše usluge.

PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE I OBRADU

Propisi o zaštiti osobnih podataka uređuju pretpostavke pod kojima se osobni podatci mogu prikupljati i koje mi koristimo kao pravne osnove za prikupljanje i obradu. Te pravne osnove su kako slijedi:

Izvršavanje ugovornih obveza

Kada ugovorate pružanje neke od naših usluga ili isporuku nekih od naših proizvoda, od Vas moramo prikupiti osobne podatke kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze (primjerice, kako bismo izdavali račune za usluge, kontaktirali Vas za svrhe isporuke kupljenog proizvoda).

Poštovanje pravnih obveza

Propisi na snazi u Republici Hrvatskoj nameću nam obvezu da prikupljamo i obrađujemo podatke za određene svrhe, kao što su računovodstvene svrhe (npr. izdavanje računa).

Privola

U nekim slučajevima možemo prikupljati i vršiti obradu Vaših osobnih podataka uz Vašu privolu, primjerice kod slanja našeg newslettera i promidžbenih poruka e-pošte. U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu za njihovo primanje.

KOLIKO DUGO ČUVAMO OSOBNE PODATKE?

Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno za ispunjavanje svrhe zbog koje su prikupljeni.

Osobne podatke vezane uz bilo kakve financijske transakcije čuvamo najmanje 11 godina, s obzirom na to da tako određuju propisi na snazi u Republici Hrvatskoj.