Agresivnost kod djece & Homeopatska medicina

Agresija i napadi bijesa normalni su kod djece i dio su djetetovog razvoja. Djeca uče mnoge vrste novih vještina tijekom svoje faze rasta i razvoja i lako se mogu frustrirati pokušavajući naučiti mnogo stvari i ponekad mogu biti agresivni.

Homeopatska terapija propisana individualno za dijete koje ima problema sa agresijom postupno smanjenje intenzitet i učestalosti agresivnih epizoda.

Djeca su premlada da bi naučila kako kontrolirati svoje nagone i ne razumiju koje je ponašanje ispravno ili pogrešno. 

Dijete u agresiji može biti neposlušno, pokazivati ​​napade bijesa, može biti nasilno, udarati ili gristi druge, koristiti ružne riječi, i uništavati stvari.

Kako rastu, na kraju tu agresiju i prerastu.

Međutim, učestalo agresivno ponašanje može uzrokovati smetnje u vrtiću ili školi, rezultira udaranjem ili ozljeđivanjem druge djece ili odraslih ili uzrokuje uništavanje stvari, te takvo dijete ipak treba pomoć da lakše prođe kroz taj period odrastanja, ili pak je potrebno vidjeti postoji li povezanost nekog medicinskog problema s takvim djetetovim ponašanjem.

Uzroci

Postoje određeni okolišni čimbenici koji utječu na dijete i povećavaju rizik od agresivnog ponašanja kod djeteta.

Stresno okruženje u obitelji:

Život u okruženju gdje se događa zlostavljanje djece ili supružnika, gdje se koriste droge/alkohol

Socio-ekonomski čimbenici poput siromaštva neki su od primjera ovih čimbenika koji utječu na djetetov um i rezultiraju agresivnim ponašanjem.

U nekim slučajevima djeca mogu oponašati agresivno ponašanje nekih članova obitelji ili ponekad ono što vide na TV-u i odatle se mogu prilagoditi ovoj navici.

Takvo ponašanje mogu naučiti i od okoline poput susjedstva, vršnjaka, učitelja. 

Povijest fizičkog zlostavljanja, seksualnog zlostavljanja, maltretiranja ili intenzivnog kažnjavanja djece može označiti početak agresivnog i nasilnog ponašanja kod djece.

Emocionalni čimbenici poput zanemarivanja od strane obitelji, odgoja od strane samohranog roditelja, prepuštanja roditelja skrbniku također mogu potaknuti takvo ponašanje kod djece.

Neki od poremećaja kod djece mogu imati agresiju kao jedan od pratećih simptoma: 

Prvi među njima je ADHD koji se odnosi na poremećaj pažnje i hiperaktivnosti karakteriziran hiperaktivnošću, poteškoćama u koncentraciji, nepažnjom i impulzivnošću. Obično počinje u dobi od 3 do 6 godina, a ponekad se može nastaviti u odrasloj dobi.

Drugi je ODD (Oppositional defiant disorder (ODD) – Oporbeni izazovni poremećaj ) koji se odnosi na oporbeni prkosni poremećaj. To je poremećaj ponašanja u kojem dijete pokazuje stalne obrasce ljutnje, razdražljivosti te je svadljivo, neposlušno ili pokazuje osvetoljubivost prema autoritetima i vršnjacima.

Treće, BPD (Borderline personality disorder – Granični poremećaj osobnosti ), psihološki poremećaj u kojem dijete ima ekstremne promjene raspoloženja od osjećaja uzbuđenja (faza uzbuđenja/manije) do osjećaja potištenosti (faza depresije). U fazi uzbuđenja dijete je sretno, pokazuje visoku razinu energije, vrlo je nemirno, pričljivo, neispavano, ima agresivno, impulzivno ponašanje. Simptomi u depresivnoj fazi uključuju tugu, beznađe, nisku razinu energije, umor, gubitak interesa za dnevne aktivnosti, tjeskobu. 

Sljedeći je Aspergerov sindrom koji je neurološki poremećaj karakteriziran poteškoćama u komunikaciji i socijalnoj interakciji; i ponavljajuće ponašanje.

Autizam – neuro razvojni poremećaj koji se javlja u ranom djetinjstvu. U ovom slučaju dijete ima poteškoća u socijalnoj komunikaciji i interakciji te pokazuje ograničeno, ponavljajuće ponašanje, interese.

Depresija – psihološko stanje u kojem se osoba neprestano osjeća pretjerano tužnom i lošeg je raspoloženja bez interesa za bilo kakvim poslom.

Osim navedenih faktora, genetika također igra ulogu u izazivanju agresivnog ponašanja kod djece. Obiteljska povijest agresije, antisocijalnog ponašanja povećava rizik od agresivnog ponašanja kod djece. Povijest ozljeda mozga također može biti povezana s agresijom kod djece.   

Osim gore navedenog, neki stalni emocionalni sukob u umu, puno stresa u ranom životu, tjeskoba, potisnute emocije kod djece, frustracija, osjećaj bespomoćnosti u nekim situacijama, nemogućnost verbaliziranja osjećaja, ponekad mogu eksplodirati u agresiji i nasilju.

Homeopatski lijekovi za agresiju kod djece

Agresija kod djece može imati sjajnu podršku u homeopatskoj terapiji. Prije davanja bilo kojeg lijeka vrlo je važno razlučiti ukazuje li ponašanje na normalan dio djetetova razvoja ili je s njim povezan neki medicinski razlog koji treba liječiti.

Blage agresivne epizode koje se javljaju kao dio djetetovog razvoja roditelji mogu sami kontrolirati podučavanjem uz pristojan i smiren pristup i izbjegavanje vike, udaranja ili kažnjavanja. Međutim kada je agresija intenzivna i česta, koja ometa školske aktivnosti, uzrokuje uništavanje stvari i štetu drugima, tada je potrebna procjena liječnika kako bi se otkrio razlog takvog ponašanja.

U takvim slučajevima homeopatski lijekovi mogu biti od velike pomoći.

Homeopatski lijekovi se odabiru pojedinačno za svaki slučaj i djeluju na glavni uzrok koji stoji iza njega kako bi se učinkovito upravljalo ovim ponašanjem.

Simptomi kod djeteta ključni su za odabir lijeka koji će mu/joj odgovarati.

Homeopatski lijekovi pripremljeni su od prirodnih tvari i ne uzrokuju nikakve nuspojave te su stoga vrlo sigurni za upotrebu među djecom.  

OVO SU SAMO NEKI PRIMJERI IZ HOMEOPATSKE PRAKSE USPJEŠNO LIJEČENI HOMEOPATSKOM TERAPIJOM

1. Agresija kod djece koja su razdražljiva, nervozna i često lako postaju agresivna. Ljuti su i mogu biti svadljivi. U ljutnji govore glasno, vrijeđaju druge i teško ih je kontrolirati. Vrlo su mrzovoljni i teško im je udovoljiti. Tvrdoglavi su, zahtjevni i često nezadovoljni. Neskloni su razgovoru i ne podnose nikoga u svojoj blizini. Kod njih je također prisutan izraženi nemir i tjeskoba.

2. Agresivnost s udaranjem, griženjem drugih. Djeca su lošeg raspoloženja te često vrište. Razdražljivi su i ne žele da ih se dodiruje. Vrlo su osjetljivi i lako se uvrijede. Uz sve navedeno mogu biti hiperaktivni.

3. Nasilan, nekontroliran bijes te nemir. Djeca su sklona gristi i udarati druge. Često mogu i pljuvati po drugima. U nekim slučajevima mogu trgati i uništavati stvari.

4. Tvrdoglava, svojeglava djeca s agresijom koja se lako naljute. Vrlo su razdražljivi, loše naravi, nesretni i uvrijedi ih i najmanja bezazlena riječ. Mogu biti nasilni i svadljivi. Vrlo su osjetljivi na buku, mirise, svjetlo. Često mogu biti jako nestrpljivi.

5. Nasilan ispad bijesa kod djece praćen neraspoloženjem, tugom, razdražljivošću. Ta su djeca vrlo osjetljive prirode i imaju osjećaj da su nevoljeni, da nisu dovoljno dobri. U ovim slučajevima može postojati povijest neke vrste kažnjavanja.

6. Napad nasilnog gnjeva i žestokog bijesa uz svađu i ružne riječi. Dijete može biti destruktivno i bacati stvari na druge. Hiperaktivnost i nemir mogu biti prateći simptomi.

7. Tvrdoglava djeca sklona ljutnji. Vole se bacati na pod, plakati i udarati. Kod neke djece njihova tvrdoglava priroda može se izmjenjivati sa smijehom i razigranošću. Nemirna su i stalno smišljaju da ih roditelji negdje vode.

8. Djecu koja bacaju stvari u bijesu, valjaju se po podu kada su ljuta. Imaju ispade bijesa sa destruktivnošću te razbacane stvari šutaju nogama.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobiti individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba ili tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrolna homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom – certificiranim terapeutom i edukatorom za tugu & gubitke – https://grief.com/grief-certified-counselor/name/larisa-mikulaj/

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.