Alergija na prašinu je trenutna alergijska reakcija uzrokovana izlaganjem prašini i grinjama. Grinje su sićušni mikroorganizmi koji se uglavnom nalaze u posteljini, madracima i namještaju. 

Simptomi alergije na prašinu variraju od blagih do teških. Glavni simptomi alergije na prašinu su kihanje, curenje nosa i svrbež očiju i nosa. Dijete ili odrasla osoba također može imati poteškoće s disanjem, kašalj i svrbež nepca. Alergija na prašinu koja traje dugo vremena može dovesti do kroničnih slučajeva astme.

Alergija na prašinu može se manifestirati i kao alergijski rinitis, odnosno upala sluznice nosa. Reakcija se također javlja u grlu i očima. 

Simptomi

Kod alergije na prašinu najčešći krivci ovih simptoma su grinje. Grinje uzrokuju upalu nosnog prolaza. To dovodi do alergijske reakcije, koja može rezultirati sljedećim simptomima:

· Kašalj

· Gušenje

· Postnazalno curenje nosa

· Kihanje

· Oteklina ispod očiju

· Svrbež u očima

· Kod djeteta često trljanje nosa prema gore

Alergija na prašinu & Homeopatska terapija

Komplikacije

Alergija na prašinu može izazvati sljedeće komplikacije:
· Infekcije sinusa. Kronična upala tkiva u nosnim prolazima uzrokovana alergijom na grinje može začepiti sinuse, šupljine povezane s nosnim prolazima. To može uzrokovati upalu sinusa.
· Astma. Osobe (djeca, odrasli) s astmom i alergijom na grinje često imaju poteškoća- kako držati pod kontrolom simptome astme. 
Homeopatsko liječenje alergije na prašinu trajno je, brzo i sigurno izlječenje. Sastoji se od prirodnih tvari koje nisu toksične i nemaju nuspojava. Ne stvaraju naviku i mogu se sigurno uzimati dulje vrijeme
Kada je u pitanju alergija na prašinu, u homeopatskoj terapiji postoje mnogi učinkoviti lijekovi, ali odabir ovisi o individualnosti pacijenta, uzimajući u obzir psihičke i fizičke simptome. Ovaj holistički tretman djeluje tako da stimulira oslabljeni imunološki sustav. Prednost korištenja homeopatske terapije je u tome što zaustavlja ponavljajuće epizode bolesti. Homeopatska terapija je učinkovita za sve dobne skupine.  

Homeopatska terapija

Primjeri pritužbi s kojima se susreću djeca i odrasli koji se bore s alergijom na prašinu a homeopatska ih individualizirana terapija s uspjehom liječi:

1. Alergija na prašinu s kihanjem i curenjem nosa

Kihanje i curenje nosa, obilan vodenasti iscjedak, preosjetljivost na mirise, suhoća usne šupljine

2.Alergija na prašinu s crvenim, suznim očima

Intenzivni svrbež, peckanje i žarenje u očima, oči su crvene i vrlo osjetljive na dodir, osjećaj pijeska u očima

3. Alergija na prašinu sa svrbežom u nosu i nepcu

Neugodan osjećaj na nepcu, postoji bol u nosnicama popraćena svrbežom, kihanje, svrbež u stražnjim sinusima i nosu

4. Alergija na prašinu s otežanim disanjem

Alergija na prašinu s otežanim disanjem, dijete ima osjećaj da diše kroz suhu spužvu

Alergija na prašinu s otežanim disanjem i iznenadnim osjećajem stresa i tjeskobe

5. Alergija na prašinu s kašljem

Suhi kašalj nakon izlaganja prašini, promuklost, kašalj koji se pogoršava nakon ponoći

6. Alergija na prašinu sa začepljenim nosom

Začepljeni nos, u mnogim slučajevima problemi nastaju noću 

Mnogi se simptomi isprepliću, a u nekim su slučajevima prisutni svi simptomi

Rezervirajte svoj termin

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobili individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrola homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.