Homeopatska terapija – prirodno liječenje alergije na pšenicu

Pretjerana reakcija imunološkog sustava odraslih osoba ili djece na određene tvari (poznate kao alergeni) koje su potpuno bezopasne za većinu ljudi naziva se alergijom.

Kod osobe koja je alergična na pšenicu, konzumacija pšenice, proizvoda na bazi pšenice ili čak udisanje čestica pšenice može dovesti do alergijske reakcije.

Alergija na pšenicu česta je kod beba koje imaju nezreo imunološki i probavni sustav. Homeopatska terapija pomaže ublažiti preaktivni imunološki sustav i smanjiti težinu simptoma.

Izloženost alergenu (na primjer pšenici) kod osobe koja je alergična uzrokuje pretjerani imunološki odgovor što rezultira nizom simptoma.

Najčešći poznati alergeni uključuju:

pelud

prašinu

životinjsku dlaku

prehrambene tvari poput jaja, školjki, mlijeka, kikirikija i pšenice.

Neki od prehrambenih proizvoda koji obično sadrže pšenicu uključuju kruh, griz, soja umak, tjesteninu, kolače i kekse.

Osoba s pozitivnom obiteljskom poviješću bilo koje alergije na hranu ili drugih alergija izložena je riziku od razvoja alergije na pšenicu.

Homeopatski terapija za alergiju na pšenicu propisuje se prema simptomima

Homeopatska terapija odličan je odabir za liječenje alergije na pšenicu.

Homeopatski lijekovi kontroliraju intenzitet i ozbiljnost simptoma, ublažavanjem preaktivnog imunološkog sustava koji dovodi do pretjerane reakcije na pšenicu.

Najizraženiji simptomi kod osobe s alergijom na pšenicu služe kao vodič za propisivanje odgovarajuće homeopatske terapije.

Znakovi i simptomi alergije na pšenicu

Simptomi alergije na pšenicu uključuju:

 • urtikariju
 • ekcem
 • suzne oči
 • svrbež
 • začepljenost nosa
 • alergijski rinitis
 • proljev
 • grčeve u trbuhu
 • mučninu/povraćanje
 • napuhan trbuh
 • otežano disanje
 • astmu

Teška alergijska reakcija naziva se anafilaksija i treba je liječiti kao hitan medicinski slučaj. 

Anafilaksija uključuje simptome kao što su otežano disanje, stezanje u grlu, stezanje u prsima i vrtoglavica. Akutno liječenje je u takvim slučajevima neophodno i potrebno je potražiti hitnu medicinsku pomoć.

EVO NEKIH NAJIZRAŽENIJIH SIMPTOMA KOJE HOMEOPATSKA TERAPIJA IZVRSNO LIJEČI

Alergija na pšenicu s alergijskim rinitisom

Alergija na pšenicu kod koje postoje izraženi simptomi alergijskog rinitisa. Osoba se žali na vodenast, pekući iscjedak iz nosa uz kihanje.

U nekim slučajevima uz iscjedak iz nosa može biti prisutna i začepljenost nosa. Osim toga, dobro je vidljivo i suzenje iz očiju.

Nadutost uzrokovana alergijom na pšenicu

Nadutost kao posljedica alergije na pšenicu.
Ležanje pogoršava tegobe. Stolicu je potrebno često izbacivati ​​i smrdi.
Nadutost može biti i u donjem dijelu trbuha. To je popraćeno kruljenjem i krčanjem u trbuhu. Može biti prisutna bol u trbuhu koja se ublažava trljanjem. Također se mogu primijetiti mučnina, povraćanje i stežuća bol u abdomenu.

Alergija na pšenicu koja uzrokuje proljev

Alergija na pšenicu u nekim slučajevima izaziva proljev, nakon konzumiranja pšenice ili proizvoda na bazi pšenice.

Stolica ostaje rijetka i neprobavljena, a mogu biti prisutna nadutosti i slabost. 

Grčevi u trbuhu uzrokovani alergijom na pšenicu

Grčevi u trbuhu koji nastaju kao posljedica uzimanja pšenice. Osoba dobiva olakšanje snažnim pritiskom na trbuh. 

Također mogu biti prisutni bolna režuća bol u abdomenu i povraćanje. Uz gore navedene simptome može biti prisutan i vodenasti, pjenasti proljev.

Alergija na pšenicu koja uzrokuje kožne probleme

Alergija na pšenicu koja se javlja s kožnim tegobama.
Osoba dobije erupcije na koži nakon uzimanja pšenice. Erupcije su popraćene izraženim osjećajem peckanja. Hladna aplikacija može pružiti olakšanje od ovih osjeta. Toplina pogoršava osjećaj peckanja. Koža postaje sirova, crvena, suha i upaljena i može doći do jakog svrbeža. U nekim slučajevima, ekcem je prisutan posebno na pregibu laktova.

Rezervirajte svoj termin

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobili individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba ili tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

 • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
 • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
 • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
 • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
 • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
 • Upute s preporukom nakon razgovora
 • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

 • Kontrola homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
 • Trajanje od prilike 30-45 minuta
 • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom.

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.