Prirodna homeopatska terapija uspješno liječi alergijski bronhitis

Alergijski bronhitis & Homeopatska terapija
Alergijski bronhitis & Homeopatska terapija

Bronhitis se odnosi na upalu bronhijalnih cijevi (prolaz kroz koji se zrak prenosi u pluća iz dušnika). Upaljeni dišni putevi otežavaju ulazak zraka u pluća i otežavaju disanje.

Bronhitis koji nastaje zbog alergena poznat je kao alergijski bronhitis. To je kronični tip bronhitisa koji se razvija zbog izloženosti alergenima poput:

 • prašine
 • peludi
 • plijesni
 • duhanskog dima
 • zagađivača zraka
 • kemijskih para

Homeopatski lijekovi pomažu smanjiti upalu u bronhijalnim cijevima i kontrolirati povezane simptome. 

Simptomi alergijskog bronhitisa

Glavni simptom alergijskog bronhitisa je kašalj. Kašalj može potrajati tjednima ili mjesecima u slučaju alergijskog bronhitisa. Zajedno s kašljem može se iskašljavati sluz koja je obično bistra ili bijela. 

Prateći simptomi su:

 • teško disanje
 • stezanje u prsima
 • umor

Homeopatsko liječenje alergijskog bronhitisa

Homeopatski lijekovi prirodnog su podrijetla, a liječe alergijski bronhitis na vrlo siguran i učinkovit način.

Važno je napomenuti da se homeopatska terapija za alergijski bronhitis uzima pod nadzorom liječnika homeopata nakon kompletne analize slučaja.

alergijski bronhitis – ovo su samo neki primjeri pritužbi iz moje homeopatske prakse koje homeopatska terapija uspješno liječi

Alergijski bronhitis s grčevitim kašljem

Alergijski bronhitis s hroptavim kašljem može biti jedan od simptoma. Velika nakupina sluzi u bronhijalnim cijevima uzrokuje zveckanje. Sluz je bijela i pjenasta, ali se teško iskašljava. Iskašljavanje može imati kiselkast ili slan okus. Kašalj se može ublažiti iskašljavanjem sluzi. Prilikom kašljanja mogu se javiti bol u prsima, gušenje i stezanje.

Alergijski bronhitis sa piskanjem u prsima

Alergijski bronhitis s izraženim hripanjem u prsima. Zviždanje je prisutno uz kašalj. Disanje također može biti otežano. Osjećaj stezanja u prsima najčešće je prisutan uz izraženu tjeskobu i nemir. U prsima se također pojavljuje osjećaj pečenja. Prisutan je kašalj koji je najgori noću i nakon ležanja. Osoba mora sjediti noću zbog kašlja. To je praćeno otežanim iskašljavanjem. Iskašljavanje je oskudno, bijelo, sluz je žilava ili se pojavljuje u grudicama. Iskašljavanje može biti gorko, slankastog okusa. Uz gore navedene tegobe prisutan je izraženi umor.

Alergijski bronhitis sa suhim kašljem

Alergijski bronhitis sa suhim kašljem. Kašalj je kratak, suh, grub, nadražajan i kontinuiran. Tijekom kašljanja mogu se javiti bol u prsima i umor. Kašalj se može ublažiti uzimanjem napitaka. 

Kašalj je praćen izraženim zviždanjem koje ima tendenciju pogoršanja tijekom večeri, a disanje tijekom kretanja je otežano.

Alergijski bronhitis s bijelim iskašljavanjem

Alergijski bronhitis s bijelim iskašljavanjem. Iskašljavanje može imati slan okus. Sekret se najčešće iskašljava u jutarnjim satima. U nekim slučajevima iskašljava se i bistra prozirna sluz.

Kada je prisutan kratki kašalj, koji kao da puca – sluz se teško iskašljava. Zajedno s kašljem mogu se pojaviti hripanje i otežano disanje. Prisutno je i ugnjetavanje prsa. Bolna, modrica u prsima još je jedna prateća značajka. Ponekad osoba ima osjećaj kao da joj netko radi šavove u prsima uglavnom nakon dubokog udaha.

Kašalj s povraćanjem

Alergijski bronhitis u slučajevima kada se pojavi grčeviti kašalj koji završava povraćanjem.

Povraćanje se sastoji od bijele sluzi specifičnog metalnog okusa. Povraćanje ublažava kašalj. Kašalj se pogoršava nakon jela i uzrokuje jaku bol u prsima. Prisutno je gušenje i otežano disanje. U prsima su prisutni mjehurići i zveckanje zbog nakupljanja sluzi.

Alergijski bronhitis s opuštenim, produktivnim kašljem i piskanjem

Alergijski bronhitis s labavim, produktivnim kašljem i hripanjem. Kašalj je dubok, silovit sa zveckanjem u prsima. Pogoršava se na hladnom zraku i od uzimanja hladnih pića, a ublažava se toplim umotavanjem tijela. 

Osjeća se stezanje u prsima i uzrokuje bol u gornjem dijelu tijela. Može se pojaviti obilno iskašljavanje žilave sluzi koja olakšava zveckanje u prsima. Iskašljavanje može imati smrdljiv miris ili kiselo/sladak okus.

Alergijski bronhitis nastao zbog pušenja duhana

Alergijski bronhitis kod osoba koje imaju naviku pušenja. Osobe imaju konstantan dubok i suh kašalj.

Topli napici mogu ublažiti kašalj, koji je praćen bolovima u prsima i nedostatkom daha. Ponekad može biti prisutno iskašljavanje žute ili sive boje.

Stezanje u prsima kod alergijskog bronhitisa

Velika težina, vrućina i punoća osjećaju se u prsima. Prisutan je kašalj koji se pogoršava od razgovora, smijanja i jakih mirisa. Kašalj je suh, težak, napadajući, silovit i iscrpljujući. Uz to disanje je kratko i otežano. Ponekad se iskašljava bijela i žilava sluz.

Labav kašalj s obilnim iskašljavanjem kod alergijskog bronhitisa

Homeopatska terapija dobro liječi labav kašalj s obilnim iskašljavanjem u slučajevima alergijskog bronhitisa. Kašalj se nastavlja dan i noć. Hladna pića mogu pogoršati kašalj. Javlja se iskašljavanje koje može biti žilavo, gnojno, neugodnog mirisa. Uz to, osoba može imati poteškoće s disanjem (osobito kada leži na leđima).

Alergijski bronhitis kod starijih osoba

Alergijski bronhitis kod starijih osoba ima tendenciju nakupljanja žilave sluzi u zračnim cijevima. Osoba mora uložiti intenzivan napor da bi iskašljala sluz. Iskašljaj je bijele boje poput bjelanjka jajeta. Prisutan je vrlo nadražajni kašalj i pritisak u prsima.

Rezervirajte svoj termin

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobili individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba ili tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

 • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
 • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
 • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
 • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
 • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
 • Upute s preporukom nakon razgovora
 • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

 • Kontrola homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
 • Trajanje od prilike 30-45 minuta
 • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.