Pseudofolikulitis brade (pseudofolliculitis barbae) je nadražaj kože uslijed dlaka brade koje prodiru u kožu prije nego što izađu iz dlačnog folikula ili se nakon izlaska iz folikula zaokreću natrag u kožu, uzrokujući reakciju tipa stranog tijela.(MSD priručnik)

Pseudofolikulitis brade poznat još kao barberov svrbež često postaje i upalno stanje folikula dlake u području brade lica. Bakterije Staphylococcus aureus često su uzrok tom stanju, mada može biti izazvano virusima, gljivama, a pogoršava se brijanjem ili grubim tkaninama. Barberov svrbež varijacija je folikulitisa, općeg pojma koji se koristi za infekciju folikula dlake.

Karakteristika ove infekcije obično su prištići ispunjeni malim bijelim gnojem oko sitnih džepova jednog ili više folikula dlake. Svrbež može biti blaga ali i vrlo neugodna. U nekim slučajevima i vrlo bolna.

Blagi folikulitis odlično se liječi homeopatskom terapijom u kratkom vremenu. Međutim, ozbiljnija infekcija zahtijeva duže homeopatsko liječenje. Ovakvom problemu potrebno je ozbiljno pristupiti i potražiti pomoć na vrijeme jer može uzrokovati ožiljke i trajni gubitak dlake.

HOMOEOPATSKI LIJEKOVI

Homeopatija je danas brzo rastući medicinski sustav i prakticira se u cijelom svijetu. Njegova snaga leži u očitoj učinkovitosti jer uzima holistički pristup prema bolesnom pojedincu kroz promicanje unutarnje ravnoteže   na mentalnoj, emocionalnoj, duhovnoj i fizičkoj razini. Što se tiče Barberovog svrbeža, u Homeopatiji su dostupni mnogi učinkoviti lijekovi, ali odabir ovisi o individualnosti pacijenta, s obzirom na mentalne i fizičke simptome.

SIMPTOMI 

Barberov svrbež obično je obilježen svrbežom, malim bijelim prištićima ispunjenim gnojem u području brade lica. Obično se događa kada se muškarci počnu brijati što uzrokuje ožiljke i čini kožu osjetljivom na bakterijsku invaziju i infekciju.  Male pustule pojavljuju se isprva na gornjoj usni, bradi i čeljusti, a zatim postaju sve prisutnije kako se brijanje nastavlja.

AKO IMATE JEDAN OD OVIH SIMPTOMA – USPJEŠNO IH MOŽETE RIJEŠITI HOMEOPATSKOM TERAPIJOM

 1. Mnogi prištići ispod kose krvare kad se ogrebu. Brada prekrivena žutim krastama. Gnojne žute erupcije na licu.
 2. Pustule na licu (pustula (lat.), gnojanica; mjehurić ili mjehur ispunjen gnojnim sadržajem, javlja se u tijeku nekih kožnih bolesti) koje se zajedno spajaju stvarajući guste, žute kraste na licu, kutovima usta i brade s gorućom boli. Izlučivanje stvara tvrdu koru boje limuna.
 3. Prištići na bradi, oko usta i brade, koja je vlažna i curi kao ljepljiva tekućina. Vlažne erupcije. Goruća i peckava bol u erupcijama. Ispadanje kose s brade.
 4. Jaki svrbež s krastavim, erupcijama na obrazima, kojima prethodi crvena koža. Oba su obraza prekrivena suhim ljuskama poput mekinja.
 5. Brada puna blijedih ili tamnocrvenih upaljenih erupcija sa svrbežom. Pranje pogoršava svrbež. Koža obraza postaje suha, gruba i smežurana.
 6. Suha koža, osjetljiva, gruba i ispucala. Pukotine lako krvare.       Pogoršanje u zimskoj sezoni.
 7. Erupcije poput prstenastih crva. Teški miris iz zahvaćenog dijela. Također peckajuća bol na zahvaćenom dijelu.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobili individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

 • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
 • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
 • Analiza vaših  laboratorijskih nalaza koje do sada imate
 • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
 • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
 • Upute s preporukom nakon razgovora
 • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

 • Kontrola homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
 • Trajanje od prilike 30-45 minuta
 • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog velikog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.