Život s aknama fizički je i emocionalno mučan. To može utjecati na tvoje samopouzdanje, tvoje samopoštovanje. Jednako je bolno i neugodno i za momke i za djevojke.

Mnoge mlade ljude koje susrećem kažu da izbjegavaju izlaske, rano ustaju kako bi nanijeli slojeve šminke, kako bi sakrili akne prije odlaska u školu ili na posao, kažu da im to oduzima ogromnu količinu vremena pokušavajući odabrati savršenu odjeću, šal, maramu… kako bi prikrili svoje lice.

Problemi s aknama u tinejdžerskim godinama, doista je veliki problem.

Dobra vijest je, da homeopatija tinejdžerima, momcima i djevojkama nudi nježno, prirodno i učinkovito rješenje za liječenje akni.

Pokušao/la si sve da izliječiš akne – ništa ne djeluje!

Ako su akne tvoj problem, vjerojatno si isprobao/la sve aktualne kreme koje se mogu kupiti, koristo/la antibiotike i sve vrste lijekova. Olakšanje dolazi na neko vrijeme, ali osnovni problem nikad se ne rješava i akne se ponovno vraćaju, obično još gore nego prije.

Homeopatski pristup aknama 

Vanjske erupcije akni su često znak unutarnjeg poremećaja no to je i razlog zašto se u homeopatiji  fokusiramo na liječenje cijele osobe i uzrok – ne samo tematski npr. akne.

Tako, na primjer, ako su tvoje akne povezane s hormonima, usporenim probavnim sustavom ili stresom, radimo na rješavanju ovih temeljnih problema, što će zauzvrat omogućiti tvojem tijelu da vrati prirodni red i ravnotežu.

U Homeopatskoj medicini ne postoji – jedan jedini lijek za akne. Umjesto toga, jedan se odabire na temelju tvojih specifičnih pritužbi.

Homeopatska terapija je individualizirani pristup, jer uzrok akni nije isti kod svake osobe.

Postoji toliko mnogo mogućih uzroka nastanka akni 

  • Hormonska neravnoteža
  • Preopterećenje toksinima
  • Problemi s probavom, uključujući nepravilan rad crijeva, zatvor, plinove, nadutost, zadržavanje tekućine i lošu funkciju jetre
  • Alergije na hranu
  • Alergijska ili osjetljiva koža
  • Pretjerano znojenje
  • Nutritivni nedostaci
  • Stres

Tijekom homeopatskih konzultacija svi ovi čimbenici uzimaju se u obzir pri odlučivanju o prikladnim homeopatskim lijekovima koji će ti pomoći.

Hormonske akne

Mnogim djevojkama, ženama uzrok ili pogoršanje simptoma akni upravo je zbog hormonalne neravnoteže.To može uključivati:

Akne povezane s menstrualnim ciklusom koji se javlja prije, tijekom ili nakon menstrualnog ciklusa ili oko ovulacije

Akne tijekom trudnoće

Akne koje počinju tijekom menopauze

Akne povezane s PCOS

Akne koje počinju ili se vraćaju ženama, djevojkama koje uzimaju kontracepcijske tablete.

Mnoge žene uzimaju kontracepcijske tablete za liječenje akni, ali ono što se često događa je da se akne, kad prekinu s tabletama, vrate još u gorem obliku nego prije.

Ne zaboravi i druge čimbenike kao što su stres, nedostatak sna i loša prehrana. Hrana sa mnogo šećera, također uzrokuje fluktuacije hormona što  može utjecati na tvoju kožu.

Višak toksina u vašem tijelu

Koža je najveći tjelesni organ i organ za izlučivanje. Uklanja toksine koje jetra, crijeva i bubrezi ne uklanjaju. Stoga je važno da tvoj probavni trakt, crijeva, jetra i mokraćni sustav rade dobro kako bi se riješio višak toksina.

Uživaj u blistavijoj koži 

Ako si učinio/la sve da poboljšaš svoj način života ili si isprobao/la sve lijekove i još uvijek imaš akne, homeopatija može ponuditi učinkovito rješenje koje će ti pomoći da uživaš u blistavijoj i zdravijoj koži.

Trajno poboljšanje akni moguće je tijekom određenog razdoblja kada pristupiš holističkom pristupu izlječenja iznutra prema van.

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.