“Važna ideja koju je uveo Hahnemann i zbog koje se homeopatska medicina razlikuje od konvencionalne medicine je individualizacija

Hahnemann je tvrdio da ne postoje bolesti, već samo pacijenti, te stoga liječenje mora biti usmjereno na liječenje pojedinca, a ne bolesti.”

“Prema toj ideji, deset pacijenata koji pate od iste ‘bolesti’, na primjer epilepsije, vjerojatno će trebati svaki zaseban homeopatski lijek, osim ako simptomi dvoje ili troje od njih nisu identični do posljednjeg detalja, što je rijetko, ali ne i nemoguće situacija.”

Vjerujemo da čovjek djeluje na tri osnovne razine:

1. Na fizičkoj razini

2. Na emocionalnoj ili mentalnoj razini koju smatramo još dubljom

3. Na mentalnoj ili duhovnoj razini koja je još dublja i čini najvišu razinu funkcije u čovjeku.

Dakle, pravilna definicija zdravlja trebala bi uključivati ​​sve tri ove razine.

U svakodnevnoj medicinskoj praksi, kad bol nestane, kad upala splasne, pacijenta se obično naziva izliječenim. Ali ono što je zapravo eliminirano nije sama bolest već samo simptom.

Stoga je moguće da još uvijek postoje kronični poremećaji koji ostaju i koji se odnose na dublje sustave, poput imunološkog, endokrinog ili još gore mentalnog ili psihičkog.

Ispravno liječenje mora raditi na svim razinama u isto vrijeme. Stoga možemo sažeti puno značenje zdravlja sa sljedećom definicijom:

Zdravlje je oslobađanje od boli u fizičkom tijelu, sa stanjem blagostanja, sloboda od strasti na emocionalnoj razini, što rezultira dinamičnim stanjem mira i spokoja, i sloboda od sebičnosti na duhovnoj razini, što rezultira stanjem čistoće uma i konačno potpuno sjedinjenje s Istinom.

(GIORGOS VYTHOULKAS Nova dimenzija u medicini¨)

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.