HOMEOPATSKA MEDICINA & PCOS NAKON UZIMANJA KONTRACEPCIJSKIH PILULA

Što je to PCOS?… i zašto PCOS nakon uzimanja kontracepcijskih pilula?

Definicija PCOS-a nažalost ne može se više opisati kao prisutnost cista na jajnicima s anovulacijom, bez obzira što su dugi niz godina ovi čimbenici korišteni kao dijagnostički kriteriji sindroma.

Ne treba zanemariti da kad govorimo o PCOS-u- govorimo i o endokrino-metaboličkom poremećaju koji podrazumijeva nekoliko posljedica po zdravlje žena, uključujući visoku stopu neplodnosti, hiperandrogenizam, inzulinsku rezistenciju (pisala sam o tome u predhodnom blogu) i hiperinzulinemiju, povećan oksidativni stres, endotelnu disfunkciju ( endotelna disfunkcija igra ključnu ulogu u kardiovaskularnim bolestima, a posebno u razvoju aterosklerotskih plakova i hipertenzije), kroničnu iscrpljenost, te u mnogim slučajevima s time povezano poremećen rad štitnjače, gušterače i nadbubrežnih žlijezda  kao i mnoge druge povezane kozmetičke probleme.

Dakle sam naziv “policistični” ne govori nužno da su jajnici u ovom sindromu policistični ili pak mogu biti, ali osoba ne mora imati PCOS (jer bez obzira na naziv ove ciste ne moraju biti “ciste”, već povećani broj folikula koji u nekim slučajevima može biti sasvim normalan i može se vidjeti i kod žena i bez PCOS-a).

PCOS je vrlo složeni sindrom i treba na njega gledati holistički.

Homeopatska terapija je izuzetno velika podrška u liječenju PCOS-a, ženama se uvelike može pomoći zato je važno da znamo s kojim se tipom PCOS-a žena bori, i uzmu u obzir svi simptomi na svim razinama unutar PCO sindroma.

U toku Homeopatske konzultacije sa mnom dobiti ćete sve informacije o pretragama koje je potrebno učiniti s obzirom na vaše probleme vezane uz PCOS i ostale pritužbe i potrebnu vam suplementaciju.

Nedavni podaci ukazuju na mogućnost veze između PCOS-a, upale i kroničnih infektivnih agenasa niskog stupnja poput Chlamydia pneumoniaeHelicobacter pylori i patogena koji induciraju parodontalnu upalu (kod koje vam homeopatska terapija može biti od velike pomoći).

PCOS se dijagnosticira ako postoje barem 2 od ova tri znaka

Znakovi i simptomi PCOS -a se razlikuju.

 Dijagnoza PCOS – a postavlja se kada osjetite najmanje dva od ovih znakova:

 • Anovulatorni i neredovni menstrualni ciklusi. Rijetki, nepravilni ili produljeni menstrualni ciklusi. Na primjer, možete imati manje od devet mjesečnica godišnje, više od 35 dana između mjesečnica i nenormalno obilne mjesečnice.
 • Višak androgena. Povišene razine muških hormona mogu rezultirati fizičkim znakovima, kao što su višak dlačica na licu i tijelu (hirzutizam), a povremeno i teške akne i ćelavost muškog uzorka.
 • Policistični jajnici. Vaši jajnici mogu biti povećani i sadržavati folikule koji okružuju jajašce. 

Dobra je vijest da uz Homeopatsku terapiju te regulacijom prehrambenih i životnih navika, za PCOS bez obzira o kojem se tipu radilo i koji su popratni simptomi rješenje postoji, zato nemojte maskirati simptome preuzmite problem PCOS-a u svoje ruke i na ispravan način krenite u njegovo rješavanje jer ima tu poveći broj simptoma…koji mogu uključivati mnoge komplikacije.

PCOS nakon uzimanja kontracepcijskih pilula

S kojim se problemom žene susreću nakon uzimanja kontracepcijskih pilula?

Ako je razlog uzimanja kontracepcijskih pilula “regulacija” menstrualnog ciklusa, teške i bolne menstruacije – PMS-a, akne, glavobolja, česte promjene raspoloženja ili pak neki drugi problemi koji proizlaze iz hormonalnog disbalansa, pitanje je što će se dogoditi kad kontracepcijske pilule prestanete uzimati?

Često se događa da simptomi koji su bili prije uzimanja kontracepcijskih pilula nisu nestali, već se ponovo vraćaju ponekad gori nego prije.

 • Problemi na koje mi se žene tuže nakon uzimanja kontracepcijskih pilula najčešće uključuju:
 • Izostanak menstruacije -neredoviti ciklusi
 • Simptomi koje su ranije imale kao što su bolne menstruacije, akne, obilno krvarenje-vratili su se
 • Menstrualni ciklus im se mijenja – duži ciklusi, kraće lutealne faze, anovulatorni ciklusi (ne oslobađa se jajna stanica)
 • Za trudnoću im je potrebno više vremena nego što su mislile
 • Pojavljuju se novi simptomi kao što su glavobolje, promjene raspoloženja, depresija ili tjeskoba

ZAŠTO SE TO DOGAĐA?

U osnovi, KONTRACEPCIJSKA PILULA se sastoji od sintetskih hormona koji su ovdje u ulozi sprečavanja trudnoće. zamjenjuju normalan menstrualni ciklus umjetnim ciklusom. Promjenom normalne hormonalne petlje, mozak više ne šalje vašim jajnicima da otpuste jajnu stanicu, i vi prestanete ovulirati. Budući da kontracepcijska pilula sprečava vaš mozak i jajnike u komunikaciji, nije iznenađujuće da ćete možda imati problema s ponovnim uspostavljanjem te komunikacije kad je prestanete uzimati.

Mnogo je slučajeva u mojoj praksi, svaki sa različitim simptomima u zajedničkom problemu – želji tijela da se pokuša prilagoditi životu nakon KONTRACEPCIJSKE PILULE.

PCOS nakon uzimanja kontracepcijskih pilula javlja se kod nekih žena nakon što prestanu uzimati kontracepcijske pilule

Kod ovog tipa PCOS-a ,simptomi poput akni, neredovitih menstruacija i prekomjernog rasta dlačica uopće nisu bili prisutni prije početka uzimanja tableta.

Nakon što prestanete uzimati kontracepcijske pilule tvoji jajnici zapravo priređuju zabavu i dolazi do prirodnog porasta androgena što može uzrokovati tipične simptome PCOS-a – kod ovog tipa najčešće nema inzulinske rezistencije.

To obično vidim kod žena 3-6 mjeseci nakon prestanka uzimanja kontracepcijskih pilula. Imajte na umu da ovoj vrsti PCOS-a trebat će duže vrijeme da se hormoni poslože sami od sebe, ali u svakom slučaju homeopatska terapija u kratkom vremenu će vam pomoći dovesti hormone u balans.

HOMEOPATSKA DETOKSIKACIJA

HOMEOPATSKOM DETOKSIKACIJOM i podržavanjem prirodnog ciklusa vašeg tijela, možemo potaknuti vaš hormonalni sustav da se prirodno “uključi i ponovo pokrene”.

SUPLEMENTI kao što su magnezij, vitamin E, vitamin B6, cink, kao i specifične biljke poput Vitex agnus-castus i Božura mogu biti od pomoći za podržavanje ovulacije i smanjenje viška androgena.(čitajte više o suplementima u kategoriji suplementi)

Iskoristi svoje prvo 15-minutno besplatno savjetovanje ( na web stranici) i budi među stotinama mojih sretnih žena kojima je homeopatska terapija pomogla.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobili individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

 • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
 • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
 • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
 • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
 • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
 • Upute s preporukom nakon razgovora
 • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

 • Kontrola homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
 • Trajanje od prilike 30-45 minuta
 • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog velikog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.