Evo 7 razloga zašto bi vam trebao detox za uravnoteženje hormona

1. Hormonska neravnoteža

Naš hormonski sustav osjetljiva je i složena aktivnost između hipofize, jajnika, maternice i hipotalamusa.

U današnje vrijeme kemikalije i toksini ometaju ovaj predivno inteligentan i prirodan sustav koji naše prethodne generacije nisu poznavale.

Od kontracepcijske tablete do hormona u našoj hrani, ti sintetički hormoni dragovoljno i nevoljno zavode naša tijela, ostavljajući žene ranjivima na niz zdravstvenih problema poput teških menstruacija, neplodnosti, promjena raspoloženja, umora, cista, mioma, PCOS-a, PMS-a i još mnogo toga.

2. Kontracepcijske tablete

Mnoge žene, moje klijentice kažu da se nikada nisu osjećale dobro otkako su prestale s kontracepcijskom tabletom. Nešto što je prvotno počelo kao oblik kontrole rađanja sada je postalo “sveobuhvatno rješenje za hormonalne probleme ” poput akni ili obilnih, bolnih i neredovitih menstruacija.

Tableta “isključuje” ili suzbija vaše vlastite hormone u tijelu i isključuje ovulaciju zamjenjujući je pseudo-hormonima koji nemaju iste prednosti kao hormoni koje stvara vaše tijelo.

Kad žene na kraju prestanu uzimati kontracepcijske tablete, često otkriju da je to samo prikrilo probleme. Izvorni se simptomi možda čak i vrate ubrzo nakon toga ili se njihove menstruacije koje su nekoć bile redovite zapravo nisu ponovno pokrenule kako treba.

Detoksiranjem i podržavanjem prirodnog ciklusa vašeg tijela, možete potaknuti svoj hormonski sustav da se prirodno “uključi ili ponovno pokrene”.

3. Neplodnost 

Mnoge žene s hormonskom neravnotežom suočavaju se s izazovima kada pokušavaju začeti, iako postoje mnogi uzroci koji su povezani s  prehrambenim nedostacima, stres i nezdrav način života, a i otrovi mogu imati velik utjecaj.

Bez obzira jesu li razlozi za neplodnost neobjašnjivi ili poznati, detox sintetskih hormona može biti pozitivan korak u pomaganju resetiranja hormona kako bi se optimizirale šanse za začeće.

4. HRT i menopauza

Kao i mnogi rizici povezani s HRT-om, kad  žene odluče prekinuti s tim liječenjem, često se suočavaju s simptomima menopauze koje su u prvom redu pokušavale izbjeći. Pomažući vašem tijelu u detoksikaciji i podržavajući promjene hormona, #homeopatija vam može pomoći prirodno olakšati proces starenja.

5. Hormoni u našoj hrani

Hormoni su organsko-kemijske tvari čijom se uporabom u stočarskoj proizvodnji mogu postići značajniji prinosi, a time i veći profit. U farmskih životinja hormoni imaju anabolički učinak, odnosno djeluju na način da povećavaju sintezu proteina i razgradnju masti, čime se ujedno dobivaju i senzorski prihvatljiviji proizvodi. Međutim, primjenom na životinjama ove tvari se „carry over“ efektom prenose u jestiva tkiva i tjelesne tekućine, te u konačnici i u gotove proizvode (mlijeko, iznutrice, meso, jaja), a termičkom obradom uglavnom ih nije moguće inaktivirati ili ukloniti. Na taj način potrošači konzumacijom namirnica životinjskog podrijetla mogu biti izloženi hormonskom djelovanju.( https://www.bib.irb.hr/899283)

 Hormoni se nalaze i u pesticidima i raspršuju se po našem voću, povrću i žitaricama koje jedemo i mi i životinje. Zatim te hormone izlučujemo kroz bubrege, oni se vraćaju u opskrbu vodom koja se ne može lako filtrirati, stvarajući tako začarani krug.

Većina ljudi pokušat će se detoksicirati reduciranjem određene hrane, cigareta, čokolade, alkohola, uvođenjem zdravije organske hrane, kao i pijenjem puno pročišćene vode.

Iako je ovo izvrstan početak detoksikacije i često dovoljan da neke ljude vrati na pravi put, mnogima će to biti nedovoljno u stvaranju znatnijih promjena od nakupljanja toksina koje tijelo nije moglo obraditi. Stalne izloženosti zagađivanju okoliša, aditivima za hranu, prerađenoj hrani, pesticidima, hormonskoj neravnoteži i lijekovima, dovode naše tijelo izvan njegovih prirodnih granica.

Korištenjem homeopatskih lijekova koji pomažu našem tijelu u uklanjanju toksina i metaboličkog otpada, zajedno sa zdravom prehranom i životnim stilom, možemo stvoriti pomake kako bismo prirodno uravnotežili svoje hormone.

6. Utjecaj stresa na našu hormonsku ravnotežu

Stres je ogroman faktor koji utječe na naše zdravlje i ravnotežu hormona. Kortizol, poznat i kao hormon stresa poraste tijekom stresnih vremena, a problem se javlja kada se ovaj stres produži neko vrijeme uzrokujući višak proizvodnje hormona.

Ova povećana razina kortizola zauzvrat može blokirati progesteronske receptore što može rezultirati niskom razinom progesterona u odnosu na estrogen – što dovodi do “dominacije estrogena”.

7. Izloženost ksenoestrogenima

U našem modernom svijetu izloženi smo sve više i više “ksenoestrogenima “. To su kemikalije koje oponašaju estrogen. Njihovo ime dolazi od “Xeno” što znači strani i oponašaju “estrogen” u tijelu. Oni dovode do hormonskih poremećaja, a nalaze se u plastičnim masama i mnogim drugim svakodnevnim proizvodima. Uključuju boje za kosu, proizvode za njegu kože, šminku, kreme za sunčanje, lak za nokte, plastične boce s vodom, spremnike, prozirnu foliju, kombinirane oralne kontracepcijske tablete i proizvode za čišćenje u kućanstvu.

Homeopatski lijekovi potiču prirodni proces detoksikacije u tijelu na neškodljiv, dubok i moćan način. U homeopatskoj detoksikaciji podržava se jetra i stimuliraju stanice da oslobađaju toksine.

Homeopatski lijekovi za detoksikaciju i drenažu propisuju se prema osobnim potrebama, individualno, za svaku osobu te je na taj način podržavaju holistički na njezinom fizičkom, mentalnom i emotivnom nivou.

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.