Homeopatija daje izvrsne rezultate kod akutnih i kroničnih slučajeva kašlja.

Homeopatska terapija kao prirodna metoda u liječenju kašlja u većini slučajeva vrlo je efikasna. Lijekovi su prirodnog podrijetla te su stoga sigurni za upotrebu kod osoba svih dobnih skupina. Homeopatski lijekovi djeluju na liječenje uzroka kašlja kako bi doveli do potpunog oporavka na prirodan način.

Jedan od najčešćih simptoma bolesti dišnih putova je kašalj

Homeopatska terapija daje izvrsne rezultate kod akutnih i kroničnih slučajeva kašlja.

Kašalj je prirodni refleks koji pomaže djetetu da iz dišnih putova izbaci sekret, razne strane čestice, mikroorganizme..Može ukazivati na virusnu infekciju poput obične prehlade ili pak biti povezan s akutnim laringitisom, bronhitisom, može ga uzrokovati i postnazalno slijevanje iz nosa .Također, kašalj koji proizlazi iz raznih bolesti poput astme, emfizema i upale pluća izvanredno se dobro liječi homeopatskom terapijom. Uz kašalj prateći simptomi poput piskanja, iskašljavanja, otežanog disanja i nedostatka zraka također nestaju primjenom homeopatske terapije.

Prema zvučnoj manifestaciji razlikujemo više različitih vrsta kašlja:

Asmatični šišteći kašalj

Kašalj kao lavež psa

Kataralni kašalj

Suhi piskavi kašalj

Suhi kašalj kao da nešto škaklja u grlu

Kašalj koji završava sa povraćanjem

Kašalj koji započinje prvim silovitim i slijedi ga sve slabiji i slabiji kašalj

Mučni kašalj

Povraćajući kašalj

Zveckajući kašalj

Drhtavi, prskajući kašalj

Kašalj s jednim paroksizmom

Kašalj s dva paroksizma

Kašalj s tri paroksizma

Kašalj s četiri paroksizma

“Minute – gun”-kašalj

Da bi homeopatski liječnik odabrao ispravan lijek u ovom slučaju za problem kašlja važno je dobiti odgovore na sljedeća pitanja:

Kakva je zvučna manifestacija kašlja- ako postoji sekret važna je informacija o njegovoj boji, gustoći, mirisu

Vrijeme kašlja – da li je pojačani kašalj danju ili noću ili kroz cijeli dan

Da li je dijete žedno ili nije – način na koji pije – da li je gladan – i što želi jesti

Da li je djetetu bolje na hladnom (voli biti vani ) ili toplom – kako se ponaša- kako je raspoloženo tijekom bolesti

Kad kašlje mora li sjediti – drži li se za grudni koš

Da li kašalj završava sa povraćanjem-ako jeste da li nakon povraćanja osjeća poboljšanje ili ne – postoji li pojačano mokrenje – nekontrolirano mokrenje

Ovo su samo neka pitanja koja se u homeopatskom individualnom pristupu analiziraju. Osim fizičkih simptoma važna je i mentalna i emocionalna slika koja prikazuje stanje djeteta.

Evo nekih primjera pritužbi u slučaju kašlja kod djece

Umijeće Homeopatske terapije je u propisivanju terapije na način da se sva djeca tuže na kašalj, a prema simptomima kod svakog je terapija drugačijaholistički pristup

 1. Suhi, nadražajni (iritirajući) kašalj. Kašalj dolazi u napadima koji brzo slijede jedan za drugim. Izrazit umor prati epizode kašlja. Drugi popratni simptomi uključuju škakljanje u grlu, osjećaj struganja i smrdljiv zadah. Dijete često povraća s kašljem. Kašalj se obično pogoršava nakon razgovora ili smijanja.
 2. Dijete ima labav, hroptavi kašalj i osjeća da su pluća puna sluzi. Kašalj ostaje konstantan tijekom dana i noći. Dijete se suočava s pretjeranim poteškoćama u iskašljavanju sluzi. Uz to su prisutne poteškoće u disanju (najizraženije noću). Poteškoće u disanju tjeraju dijete da sjedne. Uz gore navedene simptome može biti prisutan i osjećaj žarenja u prsima. U nekim slučajevima javlja se i bol u prsima pri kašljanju. Kašalj koji se pogoršava nakon svakog obroka.
 3. Dijete se bori s kašljem cijelu noć, u ležećem položaju. Nemirno je noću i često se diže u sjedeći položaj zbog napadaja kašlja. Osjećaj škakljanja je izrazito prisutan. U nekim slučajevima pojavljuje se i glavobolja uz kašalj.
 4. Dijete kašlje s otežanim iskašljavanjem. prisutan je labav hroptavi kašalj s izrazitim poteškoćama u iskašljavanju. Dijete ima osjećaj stezanja u prsima i nedostatak zraka. Napadi gušenja mogu pratiti kašalj. Mučnina i povraćanje uz kašalj također su prisutni.
 5. Dijete se tuži na suhoću svih dišnih puteva. Kašalj je isključivo suh, zvuči kao lavež.  Kašalj prati zimica. Dijete voli tople napitke koji mu donose olakšanje. Uz to prisutan je i nedostatak daha i otežano disanje.
 6. Dijete kašlje, a kašalj je posljedica postnazalnog curenja. Kašalj se javlja u brzim, kratkim napadajima koji se brzo smjenjuju. Uz kašalj dijete se osjeća jako iscrpljeno, osjetljivo je na hladni zrak.
 7. Kašalj s krvavim ispljuvkom, kratkoća daha, poteškoće u disanju i stezanje prsnog koša.
 8. Kašalj s bijelim iskašljavanjem. Ispljuvak ima slan na okus. Drugi popratni simptomi su kašalj sa suzama koje teku iz očiju, glavobolja koja puca i otežano disanje. Pojavljuje se i bol, osjećaj modrica u prsima. Dijete mokri tijekom kašlja.
 9. Kašalj sa žutom sluzi, zveckanje sluzi u prsima, otežano iskašljavanje i piskanje u prsima.
 10. Kašalj kod kojeg je prisutan zelenkasti iskašljaj. Djetetov kašalj se pogoršava u toploj prostoriji i osjeća se bolje na otvorenom. 
 11. Dijete boluje od bronhitisa s iskašljavanjem gnojnog iskašljaja, pjenastim ili krvavim ispljuvkom. Sluz je slankastog okusa. Smetaju mu jaki mirisi koji mu izazivaju kašalj. Uz kašalj ima stezanje u prsima i oštru probadajuća bol. Osjećaj topline/pečenja u prsima također je prisutna.
 12. Dijete ima astmatični kašalj s nedostatkom daha i piskanje/zviždanje u prsima. Iskašljaj je žuto/zelene boje. Druga prateća značajka su napadi gušenja tijekom spavanja. Anksioznost i nemir također su simptomi.
 13. Kašalj s upalom pluća. Suhi, tvrdi kašalj i ispljuvak boje cigle/prošaran krvlju. Dijete se tuži na bol u prsima pri kašljanju, koja ga tjera da se drži za prsa. Probadajuća bol u prsima – dijete teško diše, lakše mu je kad leži na bolnoj strani.
 14. Dijete se bori s grčevitim kašljem koji svaki puta završava s povraćanjem, toliko je intenzivan da tjera suze na oči. Kašalj ide u paroksizmima s pratećim nedostatkom daha, gori je ujutro, a završava s povraćanjem guste sluzi.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobili individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

 • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
 • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
 • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
 • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
 • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
 • Upute s preporukom nakon razgovora
 • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

 • Kontrola homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
 • Trajanje od prilike 30-45 minuta
 • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog velikog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.