Menopauza & Homeopatska terapija

Sve žene moraju proći kroz menopauzu, ali ona na svaku ženu djeluje drugačije. Simptomi menopauze mogu varirati od jedva nikakvih do ozbiljnih.

Uobičajeni simptomi menopauze mogu se podijeliti u tri kategorije:

Tjelesni simptomi:  među njima najčešći su:

valunzi  (osjećaj topline koji je iznenada praćen znojenjem) koji mogu biti blagi do intenzivni

povećanje tjelesne težine (pretilost)

gubitak kose

bolovi u zglobovima i mišićima

glavobolja

suhoća kože

hitno mokrenje

nesanica

pojačan rast dlaka na licu

Mentalni simptomi: 

depresija

loše raspoloženje

promjene raspoloženja

tjeskoba

razdražljivost

nesanica

Lokalni simptomi:

suhoća vagine

gubitak libida (seksualne želje)

pretjerano vaginalno krvarenje

Menopauza & Homeopatska terapija
Menopauza & Homeopatska terapija

Homeopatska terapija

Korištenje hormona u liječenju menopauze oduvijek je bilo upitno, pa je potreba za potpuno bezopasnim tretmanom jača no ikad. Što se tiče sigurnosti, homeopatska terapija pruža prirodan način liječenja pritužbi koje žene imaju u menopauzi i potpuno je sigurna bez nuspojava.

Prirodni homeopatski lijekovi od velike su pomoći u rješavanju raznih simptoma žena tijekom menopauze te nude potpuno siguran tretman za razne simptome.

Menopauza je prirodan biološki događaj s kojim se žene suočavaju i dovodi do  trajnog prekida menstruacije. To je konačna posljedica postupnog slabljenja rada jajnika. Kako žene uđu u menopauzu, njihove mjesečnice postaju neredovite i oskudne, sve dok trajno ne prestanu.

U nekim slučajevima mjesečnice nema mjesec dana ili više mjeseci, a zatim se ponovno pojavljuju sve dok trajno ne prestanu, dok kod drugih žena mjesečnice iznenada prestaju.

Nakon jedne godine bez menstruacije, kaže se da je nastupila menopauza.

Menopauza se obično javlja između  45. i 52. godine života, iako kod nekih može početi već u kasnim tridesetima i ranim četrdesetima. Simptomi menopauze su brojni, a većina žena tijekom menopauze prolazi kroz razdoblja velikih promjena: fizičkih, emotivnih, mentalnih, energetskih

NEKI OD UZROKA MOGU BITI:

Menopauza se javlja prirodno kada dođe do pada hormona estrogena i progesterona. Kako hormoni opadaju, aktivni folikuli jajnika se gube i oslobađanje jajnih stanica prestaje i nema menstruacije.

Kirurško uklanjanje jajnika  također može dovesti do iznenadne menopauze. Simptomi koji se javljaju su teški jer su hormonalne promjene ovdje nastupile naglo, a ne postupno kao u prirodnoj menopauzi.

Kemoterapija i radioterapija  jajnika mogu izazvati menopauzu.

Ponekad može doći do preuranjene menopauze u oko 1% žena kada jajnici ne proizvode dovoljno hormone.

Komplikacije

Menopauza povećava rizik od zdravstvenih problema uključujući:

osteoporozu (smanjena koštana masa)

srčane tegobe

urinarnu inkontinenciju (nemogućnost zadržavanja mokraće)

PRIMJERI IZ HOMEOPATSKE PRAKSE – NEKI OD NJIH KOJE HOMEOPATSKA TERAPIJA USPJEŠNO LIJEČI

Tegobe u menopauzi

Postoji mnogo prirodnih homeopatskih lijekova koji su izuzetno korisni u liječenju simptoma povezanih s menopauzom. Intenzivni valunzi – valovi vrućine mnogim ženama donose veliku patnju i nelagodu jer u tim trenucima cijelo im se tijelo oblije znojem.

Mnoge žene pate od suhoće vagine, smanjenog libida (seksualne želje), bolnog spolnog odnosa .

Debljanje (pretilost) tijekom menopauze također je česta pojava koja ženama nije baš draga. Gubitak kose i česte glavobolje, teška vaginalna krvarenja također muče žene tijekom menopauze.

Promjene raspoloženja zahtijevaju poseban tretman. Od smirene i nježne žene prije menopauze, žene često postaju razdražljive i na najmanji uzrok.

Mnoge žene u toj fazi pokazuju i  ravnodušno ponašanje osobito unutar obitelji.

Javlja se često osjećaj tuge, bez želje za susretima s prijateljima i nezainteresiranost za dnevne aktivnosti. Žene se često lako umaraju u tim fazama života.

Homeopatska terapija može učiniti čuda, čineći ženinu tranziciju kroz menopauzu ugodnom i vraćajući u nju energiju i vitalnost.

Depresivna stanja tijekom menopauze

Kod nekih žena simptomi kliničke depresije – pretjerano plakanje, tuga, osjećaj usamljenosti, nesanica i smanjena društvena interakcija – vidljivi su tijekom menopauze. Može sjediti sama satima i dugo plakati. Isključuje se iz društva i ne želi ni s kim razgovarati. Tijekom menopauze mnoge se žene žale na promjene raspoloženja koje se brzo mijenja od sreće do tuge bez ikakvog vidljivog razloga.

Mnogim ženama u doba menopauze uska odjeća postaje nepodnošljiva, posebno oko vrata i struka. 

Valunzi i glavobolje

Žene se često susreću s valunzima koji su popraćeni tjeskobom i lupanjem srca. Nakon naleta vrućine slijedi prekomjerno znojenje. Postoji želja za svježim zrakom. Posteljina im je uvijek nepodnošljiva od prevelike vrućine, bore s teškim glavoboljama, postoji osjećaj da će glava puknuti zbog boli i začepljenja.

Pretilost tijekom menopauze

Homeopatskom terapijom uspješno se kontrolira  pretilosti (debljanje) tijekom menopauze.

Doba menopauze u životu žene može dovesti do stanja prekomjerne težine zbog hormonalnih promjena koje se događaju u tijelu. Raspodjela masnog tkiva mijenja se. Ginoidna debljina karakteristična je za reproduktivnu dob kad se masno tkivo skladišti na bedrima i bokovima, a sad se javlja androidna debljina kada se prekomjerna masnoća nakuplja u potkožnom tkivu abdomena što uzrokuje pojavu koju nazivamo “trbuhom”.

Obilno krvarenje tijekom menopauze

Jarko crveno vaginalno krvarenje . Krvarenje je vodenasto pomiješano s ugrušcima. Tijekom krvarenja postoji bol u maternici. Bol od križne kosti (trokutasta kost na dnu kralježnice) do pubisa (područje ispred zdjelice) česti su simptomi kod žena koje se bore s jakim krvarenjima.

Osteoporoza – menopauza

Jedna od glavnih posljedica menopauze je osteoporoza. Odnosi se na progresivni gubitak i slabljenje kostiju. Gubitak koštane mase u prosjeku iznosi 1-2 posto svake godine nakon menopauze i rezultira lakim prijelomima i drugim simptomima povezanim s osteoporozom kao što su bolovi u leđima i kostima. Homeopatska terapija veliki je saveznik ženama sa ovim problemom. 

Homeopatska terapija
Homeopatska terapija

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobiti individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba ili tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrolna homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.