Povremeno mokrenje u krevet normalna je pojava u procesu odrastanja, međutim bez obzira kada i koliko često se događa, mokrenje u krevet može izazvati jako veliku nevolju i neugodu i za dijete i za roditelje.

Iako noćno mokrenje (mokrenje u krevet) ima tendenciju da se riješi tijekom određenog vremenskog razdoblja smatra se da neliječenje kroničnog mokrenja u krevet negativno utječe na djetetovo samopouzdanje i negativno utječe na društveni razvoj. Homeopatski lijekovi za mokrenje u krevet pomažu u prirodnom liječenju ovog stanja i potpuno su sigurni za upotrebu kod djece.

Što uzrokuje mokrenje u krevet?

Većina slučajeva kod djece najčešće je rezultat kombinacije čimbenika, uključujući sporiji fizički razvoj, prekomjerno lučenje urina noću, nedostatak sposobnosti prepoznavanja punjenja mjehura dok dijete spava i u nekim slučajevima, može ukazivati na tjeskobu. Kod neke djece postoji i obiteljska povijest mokrenja u krevet, što ukazuje na nasljedni faktor. Određeni naslijeđeni geni doprinose inkontinenciji.

Postoje i različiti emocionalni razlozi za mokrenje u krevet. Na primjer, kada malo dijete počne mokriti u krevet nakon nekoliko mjeseci ili godina kako ne mokri u krevet tijekom noći, to može ukazivati na neke strahove i nesigurnost. Razlog mogu biti neke promjene ili događaj zbog kojih se dijete osjeća nesigurno: npr. preseljenje u novu okolinu, gubitak člana obitelji ili voljene osobe ili dolazak bebe i u obitelj-dom. Ponekad se mokrenje u krevet dogodi nakon razdoblja kako dijete ne mokri u krevet jer je prvotno djetetovo odvikavanje od pelena bilo previše stresno.

Homeopatska terapija za mokrenje u krevet

Mokrenje u krevet može se u velikoj mjeri liječiti uz pomoć prirodnih homeopatskih lijekova. Homeopatski lijekovi za mokrenje u krevet djeluju ciljajući na temeljni uzrok problema. Homeopatska terapija za mokrenje u krevet individualizirana je i propisuje se prema simptomima

Da vidimo koji to simptomi mogu biti:(samo neki od njih)

1. Mokrenje u krevet kod djece bez ikakvog razloga

Neka djeca razviju naviku mokrenja u krevet noću tijekom sna. Iza toga obično ne stoji nikakav uzrok. Ponekad dijete ima noćne more i strašne snove i tada se pomokri u krevet.

2. Mokrenje u krevet tijekom prvog dijela sna

Kod neke djece postoji problem mokrenja u krevet u prvom dijelu sna ili čim zaspu.

3. Mokrenje u krevet tijekom dubokog sna

Neka djeca mokre dok su u dubokom snu, i teško ih je probuditi. 

4.Mokrenje u krevet sa neugodnim mirisom urina

Neki slučajevi uz mokrenje u krevet povezani su s urinom koji ima neugodan miris. Urin također ostavlja smeđe mrlje na posteljini.

5. Mokrenje u krevet povezano sa dječjim glistama

Mokrenje u krevet može biti uzrokovano dječjim glistama. Škripanje zubima tijekom sna, vrištanje, plač ili strah tijekom spavanja, razdražljivo ili tvrdoglavo ponašanje, trljanje nosnica još su neki simptomi koji ukazuju da na to treba obratiti pažnju

Liječenje mokrenja u krevet kod djece

U većini slučajeva djeca s godinama prerastu probleme mokrenja u krevet. Ako je to problem koji se ponavlja kod starijeg djeteta, potrebno je dijagnosticirati temeljni uzrok Ako dijete nije osobito uznemireno problemom mokrenja u krevet, male promjene načina života poput ograničavanja količine unosa tekućine nakon večere, prakticiranja boljih toaletnih navika itd. mogu uvelike pomoći u rješavanju problema.

Uzroci i čimbenici rizika od mokrenja u krevet

Iako najčešće kod mokrenja u krevet nema većih vidljivih uzroka, određena medicinska stanja mogu dovesti do razvoja noćnog mokrenja:

Hormonska neravnoteža : Hormonska neravnoteža tijekom djetinjstva znači da neka djeca ne mogu proizvesti dovoljno anti-diuretskog hormona (ADH), koji pomaže u usporavanju proizvodnje urina.

Problemi sa stolicom – zatvor kod djece : To je sličan skup mišića koji kontroliraju eliminaciju mokrenja i stolice. U slučaju kroničnog zatvora, ti mišići mogu postati nefunkcionalni i dovesti do problema da dijete mokri u krevet.

Mali mjehur : U neke djece mokraćni mjehur nije dovoljno razvijen, pa dijete ne može zadržati mokrenje noću.

Dijete ne prepoznaje pun mjehur : Kod neke djece živci koji kontroliraju mokraćni mjehur sazrijevaju sporije. To znači da dijete nije u stanju prepoznati da je mjehur pun, posebno u slučaju osoba koje duboko spavaju.

Infekcija mokraćnog sustava : infekcija mokraćnog sustava otežava djetetu kontrolu mokrenja, a mokrenje u krevet, učestalo mokrenje, bol tijekom mokrenja i crvenkasto-ružičasti urin simptomi su infekcije mokraćnog sustava.

Apnea za vrijeme spavanja : U nekim slučajevima mokrenje u krevet je znak opstruktivne apne-e za vrijeme spavanja. Kod djeteta disanje se prekida tijekom sna. To se često događa zbog upaljenog ili povećanog trećeg krajnika ili krajnika, hrkanja .

Dijabetes : mokrenje u krevet može biti prvi znak dijabetesa kod djeteta koje ne mokri redovito u krevet. Ostali znakovi dijabetesa mogu uključivati ​​izlučivanje velikih količina mokraće odjednom, pojačanu žeđ, umor i gubitak težine unatoč dobrom apetitu.

U nekim rijetkim slučajevima, dijete može imati strukturnu abnormalnost u sustavu mokraćnog sustava ili živčanom sustavu. Ova abnormalnost može biti uzrok mokrenja u krevet.

Neki čimbenici rizika povezani s mokrenjem u krevet uključuju:

Anksioznost i stres: mokrenje u krevet ponekad može biti potaknuto stresnim događajem kao što je dolazak prinove u dom (brat ili sestra), selidba, početak škole, odsustvo od kuće, odsustvo roditelja itd.

Genetika također igra ulogu kod mokrenja u krevet s roditelja na dijete. Ako su jedan ili oba roditelja kao djeca imali problema s mokrenjem u krevet, velika je vjerojatnost da će i njihova djeca imati isti problem.

Poremećaj nedostatka pažnje/hiperaktivnosti (ADHD): Djeca kojoj je dijagnosticiran ADHD imaju veću vjerojatnost da će imati problem s mokrenjem u krevet.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Rezervirajte svoj termin
Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobili individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrola homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.