Osteoporoza & Homeopatska terapija

Osteoporoza je stanje koje je posljedica smanjene gustoće kostiju koje može početi već oko tridesete godine života. Kosti postaju slabe i lako se lome. Obično, početno stanje je bez simptoma, ne uzrokuje bol.

Kosti koje su najčešće zahvaćene osteoporozom su kuk, rebra, kosti u kralježnici i zglobovi.

Osteoporoza &˛Homeopatska terapija
Osteoporoza &˛Homeopatska terapija

HOMEOPATSKA TERAPIJA

Homeopatski lijekovi su prirodni, a homeopatska terapija za svakog pojedinca propisuje se individualno na temelju cijele anamneze, simptoma , modaliteta… itd. Prirodni homeopatski lijekovi za osteoporozu su od velike pomoći za liječenje slabih kostiju i komplikacija koje iz toga proizlaze. Homeopatska terapija pomoći će vam kako bi se povećala čvrstoća kostiju, smanjila bol povezana s krhkim kostima i pridonijelo obnavljanju kostiju u slučaju prijeloma.


Uzroci i čimbenici rizika

Naše su kosti neprestano podvrgnute remodeliranju, što znači da stare kosti uklanjaju stanice osteoklasta, a nova se kost formira na njezinu mjestu djelovanjem stanica osteoblasta. Kada iz bilo kojeg razloga količina uklonjene stare kosti premaši količinu stvorene nove kosti, kosti postaju slabe, lomljive. 

To se može dogoditi iz više razloga kao što slijedi:

Dob : Rizik od osteoporoze raste s godinama za svakoga. Ljudi iznad srednjih 30-ih godina izloženi su riziku od osteoporoze, a stariji od 50 godina izloženi su riziku od prijeloma zbog osteoporoze. 

Menopauzalnapostmenopauzalna osteoporoza : Žene su izloženije većem riziku od razvoja osteoporoze u usporedbi s muškarcima. Žene u menopauzi  (45 do 55 godina) izložene su riziku zbog povećanog gubitka koštane mase pod utjecajem promijenjenih hormona (snižene razine estrogena).

Obiteljska anamneza : Osobe koje imaju nekoga u obitelji tko ima osteoporozu su pod velikim rizikom od razvoja iste.

Sjedilački način života: Neaktivan način života s produljenim satima stalnog sjedenja s malo ili bez tjelesne aktivnosti.

Niska tjelesna težina i mršavi ljudi koji imaju malu građu tijela

Niska razina kalcija i vitamina D (vitamin D pomaže u apsorpciji kalcija)

Niske razine spolnih hormona : Smanjenje hormona estrogena kod žena koje se javlja tijekom menopauze predstavlja glavni faktor rizika. Snižene razine testosterona također ubrzavaju gubitak koštane mase

Pretjerani rad štitnjače ( hipertireoza) i  pretjerani rad paratireoidne žlijezde  također se povezuje s osteoporozom

Određeni lijekovi

Pretjerana konzumacija alkohola ili duhana  također doprinosi osteoporozi

Reumatoidni artritis, IBD (upalna bolest crijeva), rak, bolest bubrega / jetre

Koji su znakovi i simptomi osteoporoze?

Osteoporoza obično ne uzrokuje simptome u početnoj fazi. S progresijom stanja kada kosti postaju intenzivno slabe, neki znakovi i simptomi mogu postati vidljivi. 

To su sljedeći:

Bol u leđima ili vratu

Gubitak visine

Promjene držanja (saginjanje)

Lagani prijelomi kostiju (uglavnom u kuku i kralježnici)

Prijelomi mogu nastati od pada ili čak od vrlo laganog pritiska pri hodu, stajanju i u nekim slučajevima od jakog kašlja

PRIMJERI IZ HOMEOPATSKE PRAKSE

NEKI PRIMJERIŠto sve Homeopatska terapija uspješno liječi

Tanke, lomljive kosti

Homeopatska terapija kod osoba s osteoporozom pomoći će kod slabih, mekih, lomljivih kostiju koje se polako iskrivljuju i poboljšat će čvrstoću kostiju, te kod bolova u kuku. Bol može biti streljajuća, probadajuća ili trgajuća po prirodi.

Homeopatska terapija također je korisna za one koji imaju bolove u leđima zbog slabih kostiju. Bol se može pogoršati od najmanjeg pokreta. Može doći do zakrivljenosti kralježnice u lijevu stranu. Ponekad donji dio leđa može biti savijen prema naprijed. Također potiče zacjeljivanje slomljenih kostiju.

Prijelomi kod osteoporoze

Prijelomi kod osteoporoze. Homeopatska terapija pomaže u spajanju slomljenih kostiju vrlo učinkovito promicanjem aktivnosti stanica fibroblasta. Prijelomi, kod kojih se pacijenti žale na probadajuću bol na mjestu prijeloma, mogu se uvelike ublažiti uzimanjem homeopatske prirodne terapije. 

Kosti vrlo nježne na dodir

Homeopatska terapija uvelike će pomoći kada su kosti osjetljive i nježne na dodir . Posebno se može uzeti u obzir kod  zakrivljenosti kralježnice uglavnom u desnu stranu, praćenu bolom pri dodiru i pokretu. U nekim slučajevima može se osjetiti peckanje u leđima. Na otvorenom bol se pogoršava. Homeopatska terapija pomaže i kada osoba ima bolove u donjem dijelu leđa pri saginjanju i ustajanju sa sjedala. 

Slabe kosti kralježnice i duge kosti koje postaju zakrivljene

Homeopatska terapija poboljšava zdravlje kostiju te jača kosti koje su meke i lomljive – uglavnom kralježnice i dugih kostiju, koje se počnu kriviti zbog smanjene koštane mase. 

Ublažavanje bolova u kostima noću

Bolovi u kostima  koji su jači noću. Javlja se bol u kostima s osjećajem kao da su slomljene. Bol se pojačava dodirom.

Zakrivljenost kralježnice kod osteoporoze

Neke osobe pate od zakrivljene kralježnice uz osjećaj pečenja u kralježnici. Bolesnik osjeća jaku bol u kralježnici kao da je kralježnica slomljena.

Bolovi u leđima uzrokovani uklještenjem živca od oštećenog kralješka

Bolovi u leđima zbog nagnječenja živaca  između  oštećenih kostiju kralježaka. Pretjerana bol i osjetljivost u leđima nakon prijeloma kosti kralježaka koja se pogoršava i pri najmanjem pokretu vrata ili ruku, može se učinkovito liječiti homeopatskom terapijom.

Oporavak tetiva, ligamenata i slomljene kosti

Kada se kost slomi, okolne tetive i ligamenti kostiju također se oštećuju. Upravo u ovoj sferi homeopatska terapija pokazuje svoj prekrasan učinak. Pomaže u zacjeljivanju pokidanih tetiva i ligamenata.  Također pomaže u  obnavljanju oštećene kosti, te u smanjenju boli i ukočenosti oko slomljenog područja.

Homeopatska konzultacija
Homeopatska konzultacija

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobiti individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba ili tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrolna homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.