Homeopatska terapija za peludne alergije ima prednost u odnosu na druge konvencionalne tretmane zbog svog holističkog pristupa liječenju.

Peludna alergija kod djece je alergijski poremećaj koji nastaje zbog pretjeranog odgovora imunološkog sustava na alergijske tvari ili alergene. Također je poznat kao “alergijski rinitis” i ima simptome slične običnoj prehladi; međutim, često traju dulje od dva tjedna i obično ne uključuju temperaturu.

Znakovi i simptomi alergijskog rinitisa su curenje nosa, kihanje, začepljen nos i iritacija očiju. Ostali očni simptomi uključuju crvene oči, svrbež i suzenje očiju, kao kod alergijskog konjunktivitisa.

Djeca koje pate od peludne alergije imaju veću vjerojatnost da će oboljeti od astme ili ekcema (alergijskog dermatitisa) u usporedbi s drugima. Peludna alergija može biti – sezonska i cjelogodišnja.

Sezonski tip peludne alergije je onaj koji se javlja tijekom određene sezone kada se određene biljke oprašuju, a neka djeca imaju problem alergije tokom cijele godine. Djeca koja se duže vrijeme bore s alergijom najčešće su alergična na jedan ili više alergena. 

Simptomi peludne alergije

Znakovi i simptomi peludne alergije mogu uključivati:

· Curenje nosa i začepljenost nosa

· Suzne oči, koje svrbe, crvene oči (alergijski konjuktivitis)

· Kihanje

· Kašalj

· Svrbež nosa, nepca ili grla

· Otečena, plava koža ispod očiju (alergijski sjaj)

· Postnazalno curenje

· Umor

Sezonski faktori

znakovi i simptomi peludne alergije mogu se pojaviti ili pogoršati u određeno doba godine. 

· Pelud drveća, koja je uobičajena u rano proljeće.

· Pelud trava, koji je čest u kasno proljeće i ljeto.

· Pelud ambrozije, koja je česta u jesen.

· Grinje, dlaka, perje kućnih ljubimaca mogu se pojaviti tijekom cijele godine. Simptomi alergena u zatvorenom prostoru mogu se pogoršati zimi, kada su djeca više u zatvorenom prostoru.

· Plijesni

Ovi simptomi zahtijevaju pribjegavanje sigurnoj i netoksičnoj liniji liječenja koju osigurava homeopatska terapija. 

Prednosti homeopatske terapije za liječenje peludne alergije

Kod peludne alergije imunološki sustav pretjerano reagira na alergene prisutne u zraku. Kao i kod drugih alergija, to je rezultat kod kojeg imunološki sustav vašeg djeteta bezopasnu tvar pogrešno smatra štetnom. Homeopatska terapija nastoji potaknuti imunološki sustav vašeg djeteta na samoiscjeljivanje. Glavni cilj liječenja koje provodi homeopatska terapija je jačanje, a ne slabljenje imunološkog sustava. Homeopatski lijekovi optimiziraju pretjerano aktivan imunološki sustav.

Akutno propisivanje

Lijekovi se propisuju na temelju stvarnih simptoma alergije kod djeteta, na primjer curenje nosa, svrbež očiju, grlobolja. Ovakav način je poznat kao akutno liječenje i može se postići kratkom homeopatskom konzultacijom temeljenoj na pritužbama djeteta s kojima se bori u tom trenutku.

Konstitucijsko liječenje

Konstitucionalno liječenje u homeopatskoj medicini temelji se na dubljim konzultacijama holističkom pristupu koji uzima u obzir ne samo alergijske simptome nego i individualni način na koji se pacijent nosi s bolešću. To može uključivati ​​promatranje aspekata djetetovog životnog stila, prehrambenih navika, povijesti bolesti…itd.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobili individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrola homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.