Post nazalna sekrecija & Homeopatsko liječenje

Post nazalna sekrecija može zvučati kao komplicirani zdravstveni problem, ali zapravo je izvor mučne iritacije, koja može omesti pojedinca u svakodnevnom funkcioniranju. Bilo da se radi o djetetu ili odrasloj osobi, post nazalna sekrecija je stanje u kojem se osoba bori sa sekretom u grlu. 

Sindrom kašlja gornjih dišnih putova drugi je naziv za ovaj problem. Kad govorimo o post nazalnoj sekreciji mislimo na kapanje sluzi iz stražnjeg dijela nosa u grlo, koja je popraćena stalnim nagonom za pročišćavanjem grla. Drugi problem post nazalne sekrecije je da često pokreće refleks kašlja.  

.

HOMOEPATSKA TERAPIJA

Homeopatska medicina je sustav koji se brzo razvija i primjenjuje se u cijelom svijetu. Njegova snaga leži u očitoj učinkovitosti jer ima holistički pristup bolesnom pojedincu kroz promicanje unutarnje ravnoteže na mentalnoj, emocionalnoj, duhovnoj i fizičkoj razini. Kada je riječ o POST NAZALNOJ SEKRECIJI, u homeopatskoj medicini postoje mnogi učinkoviti lijekovi, ali odabir ovisi o individualnosti pacijenta, uzimajući u obzir psihičke i fizičke simptome.

Post nazalna sekrecija & Homeopatsko liječenje

Simptomi post nazalne sekrecije

Post nazalnu sekreciju karakterizira pretjerano stvaranje sluzi na nosnoj sluznici. Ta se sluz zatim nakuplja u stražnjem dijelu nosa ili grla, što dovodi do:

1. Osjećaja curenja sluzi iz stražnjeg dijela nosa

2. Nagona za čestim kašljanjem

3. Upaljenog grla i kroničnog kašalja

4. Promuklog glasa

5. Lošeg zadaha

6. Bolne upale uha

Uzroci post nazalne sekrecije

1. Prehlada i gripa: Virusne infekcije koje zahvaćaju nos i grlo. Među njima, gripa je teža od prehlade. Oni mogu uzrokovati post nazalnu sekreciju zajedno s drugim glavnim simptomima – začepljenost nosa, iscjetka iz nosa, kihanja, grlobolje, bolova u tijelu i temperature.

2. Sinusitis: Odnosi se na oticanje i upalu zrakom ispunjenih prostora unutar lubanje – sinusa. Može dovesti do post nazalne sekrecije s drugim simptomima glavoboljom, iscjetkom iz nosa, začepljenosti nosa, boli/osjetljivosti oko očiju, obraza, nosa, čela, grlobolje i kašlja.

3. Nazalna alergija (alergijski rinitis): Odnosi se na alergijski odgovor na određeni alergen (poput grinja, peludi) koji uzrokuje kihanje, curenje nosa, svrbež suznih očiju, začepljen nos. Post nazalna sekrecija može pratiti ove simptome.

4. Ne alergijski rinitis: Kod ovog oblika rinitisa pojavljuju se simptomi slični alergijskom rinitisu, ali nema alergijske reakcije.

5. Devijacija nosne pregrade: Stanje u kojem je stjenka koja dijeli nosnu šupljinu na dvije polovice pomaknuta u jednu stranu. Kao rezultat toga, jedna strana nosne šupljine postaje mala što otežava drenažu sluzi što uzrokuje post nazalnu sekreciju.

6. Želučani refluks: povratni tok želučane kiseline iz želuca u cijev za hranu, grlo i usta

7. Jedan od uzroka može biti predmet koji se zabije u nos uglavnom kod djece

8. Neki lijekovi: lijekovi koji pomažu u liječenju visokog krvnog tlaka i kontracepcijske pilule mogu izazvati post nazalnu sekreciju

9. Trudnoća

10. Poremećaj gutanja: U slučaju poremećaja gutanja, temeljni uzrok ne leži u prekomjernom stvaranju sluzi, već u neadekvatnom čišćenju grla

11. Promjena vremena, hladno vrijeme, suhi zrak i jedenje nekih namirnica poput jako začinjene hrane

Patofiziologija

Naš nos i grlo neprekidno proizvode male količine sluzi. Ova sluz ima tri funkcije.

Prvo, održava nosnu membranu vlažnom, drugo, pomaže u hvatanju i filtriranju svih stranih tvari koje se udahnu (poput virusa i bakterija) i treće, bori se protiv infekcije.

Ovu sluz svi nesvjesno gutaju. Ali kada se iz bilo kojeg razloga poveća proizvodnja sluzi, ona se počinje nakupljati u stražnjem dijelu grla. Kada prekomjerna ili gusta sluz kaplje niz grlo sa stražnjeg dijela nosa, postajemo toga svjesni. Nadražujuće tvari u sluzi mogu aktivirati receptore u respiratornom traktu što rezultira zaštitnim kašljem.

 

Homeopatska terapija vrlo uspješno liječi problem post nazalne sekrecije. Evo nekih primjera / simptoma post nazalnih problema izliječenih homeopatskom terapijom:

1.Sekret je vrlo gusti i ljepljivi-iritacija zbog stalnog osjećaja sluzi u grlu. Kašalj s kojim se sluz gusta i žuta pokušava izbaciti. U grlu jak osjećaj peckanja. Djeca se zbog ovog problema naglo bude iz sna zbog gustog, ljepljivog sekreta.

2.Sekret je gusti, zeleni. Korijen nosa i frontalni sinusi su upaljeni , što uzrokuje mnogo boli i uznemirenosti.

3.Mnogo sluzi kroz stražnje nosnice, javlja se kašalj suh i grčevit. Hladan zrak smeta.

4.Prehlada, alergija s post nazalnom sekrecijom – kihanje, curenje nosa i suzenje očiju – nos je često začepljen.

5.Prehlada, sinusitis – sekret je vodenast ili gust. Hladan zrak smeta. Sluz može biti krvava.

6.Refluks kiseline uzrokuje post nazalnu sekreciju – gusta žuta sluz kaplje u grlo, žgaravica -kiselo podrigivanje.

7.Punoća u korijenu nosa – velika težina noću koja ometa san. Postoji nagon ispuhivanja nosa, ali nema sekreta

8.Jaki kašalj, promukli glas – iscjedak iz nosa je žućkasto zelen.

9.Grudasta sluz prelazi iz nosa u grlo. Sekret uzrokuje peckanje u nosu i gornjoj usnici –  prati ga kihanje i iscjedak iz oka koji ne iritira.

Rezervirajte svoj termin

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobiti individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba ili tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrolna homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.