Proljev & Homeopatska terapija

Homeopatska terapija je sigurna, lijekovi prirodni i učinkoviti za liječenje proljeva s kojim se često suočavaju roditelji kad su u pitanju njihove bebe, djeca, tinejdžeri, a i sve odrasle osobe više su se puta suočile s ovim problemom. Homeopatska terapija najčešće se propisuje da bi se kontrolirala rijetka stolica i prateći simptomi, uključujući mučninu, povraćanje, bolove u trbuhu… na vrlo učinkovit način. 

Uz primjenu homeopatskih lijekova, u svakom takvom slučaju preporuča se i obilan unos tekućine.

U slučaju teškog proljeva ili kada je praćen temperaturom ili znakovima dehidracije, tada će vjerojatno biti potrebna hospitalizacija, nakon toga može se propisati homeopatska terapija za brži oporavak.

Homeopatska terapija

Proljev se odnosi na rijetku, vodenastu stolicu mnogo puta dnevno (tri ili više puta dnevno), čest je problem među djecom i prisutan je kod svih dobnih skupina. Mislim da nema osobe koja se nije susrela sa problemom proljeva.

Ovaj problemi može biti akutni ili kronični

U akutnim slučajevima proljev traje 1 ili 2 dana. 

U slučaju kroničnog proljeva, tegobe traju nekoliko tjedana ili više.

MOGUĆI Uzroci – kod svih mogućih uzroka Homeopatska terapija je izvrsna podrška

Jedan od uzroka može biti infekcija gastrointestinalnog trakta (gastroenteritis). Infekcije mogu nastati virusima (poput rotavirusa), bakterijama i u rijetkim slučajevima parazitima. Među njima su virusne infekcije najčešći razlog. 

Također uzrok može biti trovanje hranom i uzimanje lijekova poput antibiotika i laksativa.

Također se može pojaviti u slučaju alergija na hranu ili intolerancije na hranu.

Proljev također vidimo kod stanja poput celijakije (autoimuna bolest u kojoj konzumiranje glutena, proteina koji se nalazi u pšenici, ječmu i raži, izaziva imunološki odgovor koji uzrokuje oštećenje sluznice tankog crijeva i sprječava pravilnu apsorpciju hranjivih tvari iz hrane). 

Crohnova bolest (vrsta upalne bolesti crijeva -IBD, koja može uzrokovati upalu u bilo kojem segmentu gastrointestinalnog trakta od usta do anusa. Posljedica su simptomi uključujući proljev, bol u trbuhu, umor i pothranjenost još je jedan uzrok.)

Sljedeći je ulcerozni kolitis (vrsta IBD-a koja uzrokuje upalu i čireve u debelom crijevu i rektumu. Njegovi glavni simptomi su proljev pomiješan s krvlju i bolovi u trbuhu). 

Na kraju, može biti dio IBS-a – bolesti iritabilnog crijeva (čest poremećaj koji zahvaća debelo crijevo koji uzrokuje simptome uključujući grčeve u trbuhu, plinove, nadutost, proljev, zatvor ili naizmjenični proljev i zatvor).

Simptomi 

U slučaju proljeva javlja se tekuća stolica najmanje tri ili više puta dnevno.

Također može postojati hitan poriv na stolicu.

U nekim slučajevima osoba (dijete, odrasla osoba) ne može kontrolirati stolicu, ne može je zadržati.

Rijetka stolica može biti praćena bolovima ili grčevima u abdomenu.

Ponekad sluz ili krv mogu biti sastavni dio stolice, ovisno o uzroku. U nekim slučajevima dolazi i do mučnine i povraćanja.

Simptomi mogu biti blagi i trajati dan ili dva ili mogu biti ozbiljni i trajati nekoliko dana. Kronični proljev može dovesti do pothranjenosti.

Proljev može uzrokovati dehidraciju. Simptomi dehidracije su suha usta, jezik i usne, pojačana žeđ, rjeđe mokrenje nego inače, nedostatak energije, slabost, razdražljivost, upale oči… 

U slučaju teške dehidracije može doći do pospanosti, hladnoće ruku ili stopala, blijede kože i udubljenog mekog mjesta na glavi djeteta (fontanele), nemogućnost djetetove kože da se odmah vrati u normalu nakon štipanja i otpuštanja, visoke temperature i nesvjestice. 

 

Homeopatska terapija – neki primjeri simptoma koje homeopatska terapija uspješno liječi

Vodenasta stolica. Stolica je vrlo neugodna i miriše kiselo, uglavnom zelenkaste boje. U sebi može biti sluzava sluz koja može biti žuta, zelena ili bijela. Stolici može prethoditi bol u abdomenu. Uz gore navedeno, osoba može imati problem s plinovima trulog ili kiselog mirisa.

Šikljajuća stolica. Može biti žute ili zelene boje. Stolica ima vrlo neprijatan miris. Može sadržavati i neprobavljene čestice hrane. U nekim slučajevima stolica također može biti pomiješana sa sluzi.

Stolici koja ima neugodan miris. Može mirisati kiselo ili poput pokvarenih jaja. Ponekad može imati i krvi. U nekim slučajevima stolica može biti pjenasta. Tekuću stolicu može pratiti bol u trbuhu. 

Vodenasta stolica s bijelom sluzi, također stolica može biti zelenkasta i sluzava. Stolici mogu prethoditi štipajuće kolike u abdomenu.

Trovanje hranom. Stolica je rijetka ili vodenasta, sluzava s neugodnim ili pokvarenim mirisom. Može imati zelenu sluz u sebi. Uz to se može osjetiti i peckanje oko područja pupka. Pečenje se osjeća prije i tijekom stolice. U većini slučajeva povraćanje je također tu s rijetkom stolicom. Uz gore navedene simptome može biti prisutna slabost.

Iznenadne nužde na stolicu. Nagon za stolicom javlja se ubrzo nakon jela ili pića. Stolica je vodenasta, kvrgava ili kašasta. Ponekad sluz prolazi u stolici. Prolaz stolice prilikom ispuštanja plinova.

Rijetka zelenkasau stolica kiselkastog mirisa. Popraćena je abdominalnim kolikama. Bol može biti tipa štipanja. Uz to je prisutno pojačano lučenje sline.

Mučnina i povraćanje javljaju s rijetkom stolicom, i pratećim grčevima. Proljev se javlja kao posljedica konzumiranja nezrelog voća, slatkiša ili tijekom rasta zubića kod beba. Stolica je uglavnom žute ili zelene boje. 

Stolica popraćena prekomjernim plinovima. Obilna je i rijetka. Može biti zelenkasta ili smećkasta. U sebi može sadržavati neprobavljenu hranu. Ima izražen miris truleži. Uz gore navedene simptome može se pojaviti slabost. Proljev se često javlja nakon konzumiranja voća.

Grčevi u želucu koji se pogoršavaju nakon uzimanja hrane ili pića. Dvostruki ili jak pritisak savijanja pomaže u ublažavanju bolova u želucu. Stolica je vodenasta, žuta i pjenasta. Na kraju, tijekom stolice se oslobađaju i plinovi.

Rezervirajte svoj termin

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobili individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba ili tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrola homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.