Škripanje zubima / Bruksizam & Homeopatska terapija

Bruksizam ili škripanje zubima uobičajena je oralna navika. Odnosi se na nefunkcionalno škrgutanje zubima ili stiskanje čeljusti. Često se javlja kod djece, ali nije neuobičajeno i kod odraslih. Uglavnom se javlja noću, ali djeca imaju tendenciju pokazivati ​​tu naviku i danju. 

U mnogim slučajevima bruksizam je blag i ne uzrokuje štetu. Ali ako se javlja redovito, može dovesti do raznih komplikacija poput:

glavobolje

uhobolje

boli u čeljusti

oštećenja zuba

Homeopatska terapija za liječenje bruksizma vrlo je učinkovita i daje dobre rezultate.

Homeopatski lijekovi za bruksizam pripremljeni su od prirodnih tvari koje nemaju nuspojava te su stoga sigurni za upotrebu u svim dobnim skupinama. Detaljna anamneza pomaže u pronalaženju temeljnog uzroka koji dovodi do škripanja zubima, što zauzvrat pomaže u prepoznavanju pojedinačnih simptoma koji će doprinijeti kod odlučivanja i odabira homeopatske terapije.                            

Simptomi poput glavobolje, boli u uhu i boli u čeljusti koji nastaju uslijed škripanja zubima liječe se homeopatskom terapijom te se smanjuje rizik od trajnog oštećenja zubi uzrokovanog škripanjem zubima.

Vrste bruksizma

1. Bruksizam u budnom stanju: U ovom stanju pacijent nesvjesno stiska zube dok je budan. Stiskanje je izraženije od škripanja.
2. Bruksizam u snu: Kod ove vrste bruksizma, stiskanje ili škrgutanje javlja se tijekom spavanja.

Uzroci bruksizma

Čimbenici koji dovode do bruksizma najčešće nisu poznati.

Kombinacija genetskih, psiholoških i fizičkih čimbenika može biti odgovorna za bruksizam.


1. Budni bruksizam

Uzroci budnog bruksizma uključuju stresne situacije i automatski refleks na duboku koncentraciju ili emocije poput tjeskobe, ljutnje, napetosti i frustracije.


2. Bruksizam spavanja

Stres ili tjeskoba nepovoljno utječu na san što može dovesti do bruksizma spavanja.

Bruksizam u snu povezan je s drugim poremećajima spavanja poput hrkanja ili opstruktivne apneje u snu.

bruksizam - homeopatska terapija
Bruksizam – Homeopatska terapija

Škripanje zubima kod djece

Dvije su faze škrgutanja zubima kod djece


1. Kad im niču zubi
2. Kad im niknu trajni zubi
Većina djece nakon tog razdoblja izgubi naviku škripanja zubima.

Ostala stanja kod djece koja dovode do škripanja zubima uključuju:

nedostatke u prehrani

infestacija crvima

psihološke čimbenike poput tjeskobe i stresa

endokrini poremećaji

nepravilno postavljeni zubi

Čimbenici rizika za bruksizam

1. Genetika – Bruksizam u snu javlja se kod članova iste obitelji.
2. Agresivne ili natjecateljske osobe izloženije su većem riziku od razvoja bruksizma.
3. Mala djeca su u većem riziku od odraslih.
4. Stalni stres ili tjeskoba.
5. Nuspojava antidepresiva.
6. Prehrana bogata kofeinom.
7. Pretjerani unos alkohola.
8. Pušenje duhana.
9. Poremećaji poput epilepsije, ADHD-a, poremećaji povezani sa spavanjem poput apneje za vrijeme spavanja, Parkinsonove bolesti i demencije.

Povezani simptomi

Osobe koje škripe zubima dok spavaju nisu ni svjesne ovog stanja sve dok roditelji ili supružnik to ne primijete.

Simptomi škripanja zubima uključuju tupu glavobolju, osobito u sljepoočnicama, bol u uhu, bol u licu, ukočenost i bol u čeljusti, teškoće pri otvaranju usta i poremećaj sna.

Oštećenje zuba još je jedan simptom i uključuje oštećenje cakline, povećanu osjetljivost zuba, bol u zubima, spljoštenost ili lomljenje zuba, klimanje zuba, slomljene zube i ozljedu unutarnje strane obraza.

Homeopatska terapija vrlo uspješno liječi problem škripanja zubima.

Evo nekih primjera / simptoma škripanja zubima izliječenih homeopatskom terapijom:

1. Škripanje zubima kod djece

U većini slučajeva škripanje zubima javlja se tijekom noćnog sna.
Dijete također može vrištati noću. U nekim slučajevima postoji neugodan zadah i pjenasta slina. Ponekad je dijete vrlo razdražljivo, loše raspoloženo i može biti sklono ugristi i udariti druge. U ovim slučajevima škripanje zubima može biti zbog infestacije crvima.

2. Škripanje zubima kod invazije crvima

Bruksizam uzrokovan infestacijom crva. Škripanje i stiskanje zuba tijekom spavanja. Nemir tijekom sna također može biti simptom, zajedno sa svrbežom nosa i bolovima u trbuhu.

3. Bruksizam kod ljutih osobnosti

Odrasle osobe ili djeca sklone su čestim napadajima nasilnog bijesa. Takvi pojedinci mogu biti vrlo tvrdoglavi i svadljivi. Također mogu biti osjetljivi na buku i bol. 

4. Bruksizam s glavoboljom

Bruksizam koji je popraćen pulsirajućom boli u glavi. Bolesnikovo lice može pocrvenjeti uz glavobolju, može imati promjene raspoloženja, biti zaboravan i patiti od mentalne konfuzije. Pacijent također može biti nemiran i deliričan.

5. Bruksizam s anksioznošću

Bruksizam kod osoba koje pate od intenzivne tjeskobe i nemira. Takve osobe pate od strahova, te škrguću zubima dok spavaju.
Njihovi se zubi mogu činiti dužima i vrlo su osjetljivi na pritisak.

7. Bruksizam sa zuboboljom i osjetljivošću zuba

Bruksizam u slučajevima kada se javlja škripanje zubima uz jaku bol i osjetljivost zuba. Škripanje zubima događa se noću. Može postojati osjećaj boli u zubima uz pojačano lučenje sline. Ponekad škripanje zubima može pratiti bol u ušima.
Rezervirajte svoj termin

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobili individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba ili vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrola homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.