2

Šok & Tuga & Trauma & Ranjivost & Strah & Sram – Homeopatska medicina

Razumijevanje emocija doista je veliki izazov vremena u kojem živimo. Psihičko zdravlje, emotivno zdravlje – psihičke bolesti, emocionalni problemi – depresija, anksiozni poremećaji…wow… koliko naziva o kojima se govori i nude rješenja kako da kontrolirate svoje osjećaje i ponašanje da budete sposobni nositi se s neizbježnim životnim teškim trenucima koji nažalost svakog zadese i pred njega stave izazov teškog pada “u provaliju” ili priliku za neko “više dobro”.

Jesmo li prije takvih događaja bili emotivno zdrava osoba pa se nakon teškoća, trauma i stresova možemo brzo oporaviti? Može li u tome pomoći pozitivno gledanje na situaciju? Jesu li osobe koje su “emotivno zdrave” – fokusirane, fleksibilne i kreativne – kada dožive veliku tugu, šok, traumu, ranjivost – sposobne za brži oporavak ili takve tvrdnje mogu osobu još više baciti u ponor?

Zaboravljamo li da u tim trenucima moramo uzeti u obzir više razina čovjeka

1. Fizičku

2. Emocionalnu

3. Duhovnu

4. Mentalnu

Potrebno je razumjeti da jaka fizička bol može izazvati emocionalnu reakciju, a isto tako da jaka emocionalna reakcija može izazvati veliku fizičku bol i manifestirati se u obliku mnogih akutnih i kroničnih fizičkih bolesti. Mnoge kronične bolesti započele su nakon traumatičnog događaja poput razvoda, smrti voljene osobe ili teškog straha…itd. 

Nisu rijetki slučajevi da manifestacija mnogih fizičkih bolesti krene nakon nečega što se tada činilo relativno jednostavnim, kao što je promjena mjesta boravka, svađa u obitelji, raznih nesuglasica, prekid dugih prijateljstava, raznih uvreda, loših bračnih odnosa itd..To su navodno normalne situacije i nitko na to ne obraća pažnju…Međutim sve to ima velikog odjeka u životu čovjeka na svim razinama.

Jesu li naša kultura i moralne vrijednosti dovoljno razvijene da možemo reći da postoje emotivno zdravi ljudi koji se lako i brzo oporavljaju od šokova, traumi, ranjivosti, strahova, srama, prepoznajemo li uopće te emocije i možemo li ih točno definirati?

Možemo li samo reći to su negativne emocije, neke loše stvari, zbog kojih više nismo dobri ljudi, dobri stručnjaci u svom poslu…Često kada je u pitanju tuga, ranjivost, sram, razočaranje – želimo ih zaboraviti, odbaciti ih, negirati ih..to ne treba biti dio nas – “često nas i okolina tako tješi” – tada nam ne preostaje ništa drugo nego nahranit ih hrpom čokolade, alkohola, ili nečim sličnim, jer želimo odbaciti te osjećaje.

Nažalost ne možemo zatupiti utjecaj naših emocija. Ako bi ih i željeli potisnuti – mi ujedno zatupljujemo i zahvalnost, sreću i postajemo jadni tragaoci za smislom i značenjem. Tada postajemo ranjivi, osjećamo se ranjivo i sve se više bojimo svega što je pred nama. Udaljavamo se od ljubavi – i naši životi postaju jedna velika bol i optuživanje kao način pražnjenja boli i neugode.

Ne postoji život u zlatnoj zaštićenoj kutiji s velikom mašnom. Predisponirani smo za borbu, i u svojoj nesavršenosti zapravo bivamo savršeni i dostojni ljubavi. Upravo naša autentičnost i razumijevanje emocija omogućuju nam da živimo život s više ljubavi i manje boli.

Da bismo uistinu mogli voljeti svim srcem i biti emotivno zdravi što uistinu nije lako, već je bolno i teško – kako bi prakticirali zahvalnost i radost u teškim trenucima užasa, patnje, boli… kada se pitamo jeli to više ikada moguće, potrebno je da prihvatimo sve te emocije kroz vrijeme i događaje koji su se našli ispred nas i da su oni dio upravo te naše autentičnosti i onoga tko smo mi.

EMOCIJE & HOMEOPATSKA MEDICINA

Homeopatska medicina ima dugu povijest liječenja osoba koje razumiju da su teška emocionalna stanja ( npr. bila to smrt voljene osobe, prekinuta veza, gubitak prijatelja ili razočarenje u nešto u što smo uložili svoju energiju ) poput tjeskobe, očaja, gubitaka samopouzdanja, tuge, ravnodušnosti, melankolije, tuge i izolacije, ljutnje i razdražljivosti..itd razlog manifestacije na fizičkoj razini koji se mogu odraziti kroz različite simptome i kronične bolesti, što često uključuje:

poremećene obrasce spavanja

nizak libido i seksualni problemi

poremećaje prehrane

glavoboljemigrene

česte prehlade ili probavne smetnje

iscrpljenost i stalni umor

znojenje

nemiri – panične napade

sindrom slomljenog srcahttps://larisamikulaj.com/sindrom-slomljenog-srca-stresna-kardiomiopatija-ili-takotsubo-kardiomiopatija-homeopatska-terapija/

probleme sa hormonima nadbubrežne i štitne žlijezde

reumatske bolesti

i mnogo toga drugog – ovisno i o dužini trajanja potisnutih i ne izliječenih emotivnih stanja.

Rezerviraj svoj termin
Rezerviraj svoj termin

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobiti individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba ili tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrolna homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom – certificiranim terapeutom i edukatorom za tugu & gubitke – https://grief.com/grief-certified-counselor/name/larisa-mikulaj/

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.