Hormoni su kemijske tvari koje proizvode žlijezde koje se izlučuju izravno u krvotok. Kroz protok krvi, hormoni se prenose u različite organe tijela kako bi regulirali brojne tjelesne funkcije. Glavni hormoni su hormoni štitnjače (proizvodi ih štitnjača), estrogen i progesteron (ženski hormoni koje proizvode jajnici) i testosteron (muški hormon koji proizvodi testis).

Neravnoteža hormona kod žena

Hormonska neravnoteža u žena može dovesti do različitih stanja i sindroma. Glavni sindromi koji proizlaze iz hormonske neravnoteže u žena su PCOS, predmenstrualni sindrom i sindrom menopauze. PCOS uglavnom dovodi do neredovitih menstruacija, akni, rasta dlačica na licu i neplodnosti. Predmenstrualni sindrom odnosi se na skup simptoma koje imaju žene nekoliko dana prije početka menstruacije. Glavni simptomi predmenstrualnog sindroma su promjene raspoloženja, razdražljivost, depresija, glavobolja, promjene u radu crijeva, nadutost trbuha, osjetljivost dojki i akne. Menopauza je trajni prestanak menstruacije u žena. Skup simptoma koji se pojavljuju tijekom menopauze zajednički se naziva menopauzalni sindrom. Simptomi menopauzalnog sindroma uključuju vrućine, depresiju, promjene raspoloženja, tjeskobu, razdražljivost, nesanicu.

Neravnoteža hormona kod muškaraca

Neravnoteža hormona (uglavnom testosterona) kod muškaraca rezultira glavnim pritužbama na erektilnu disfunkciju, neplodnost, nizak spolni nagon, razvoj dojki (ginekomastija), depresiju, gubitak mišićne snage, smanjenu gustoću kostiju, padanje kose i smanjenu razinu energije.

Prirodni izbor zdravlja
Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.