Suha usta & Kserostomija & Homeopatska medicina

Kserostomija poznata i kao suha usta je stanje, karakterizirano smanjenom proizvodnjom sline, što dovodi do suhog i neugodnog osjećaja u ustima. Ovaj problem pogađa milijune ljudi diljem svijeta.

Suha usta sama po sebi nisu ozbiljno zdravstveno stanje. Međutim, ponekad je to simptom drugog temeljnog medicinskog problema koji zahtijeva liječenje. Također može dovesti do komplikacija poput karijesa.

Za one koji traže alternativna rješenja, homeopatska terapija za suha usta može pomoći u poticanju proizvodnje sline i pružiti dobrodošlo olakšanje.

SIMPTOMI:

Uobičajeni simptomi kserostomije uključuju osjećaj suhoće ili ljepljivosti u ustima, čestu žeđ, poteškoće s gutanjem ili govorom, bolno grlo i povećanu učestalost karijesa te bolesti desni zbog smanjenog zaštitnog učinka sline.

Što može uzrokovati suha usta?

Nekoliko je mogućih uzroka:

Medicinska stanja – Sjogrenov sindrom, dijabetes, anksiozni poremećaji, Alzheimerova bolest, Parkinsonova bolest, anemija, cistična fibroza, reumatoidni artritis, hipertenzija, moždani udar, zaušnjaci – mogu uzrokovati suha usta.

Lijekovi– stotine lijekova na recept i bez recepta navode suha usta kao nuspojavu. Neki od najčešćih krivaca su antidepresivi, antihistaminici, diuretici i lijekovi protiv bolova.

Starenje – Kako starimo, naše žlijezde slinovnice mogu proizvoditi manje sline.

Čimbenici načina života:

Disanje kroz usta, osobito noću, može isušiti vaša usta. 

Pušenje cigareta ili žvakanje duhana također doprinosi. 

Dehidracija zbog nedostatka tekućine ili pijenja previše alkohola također može biti uzrok.

Zašto je slina važna?

Slina je važna za mnoge oralne i opće zdravstvene funkcije:

Pomaže u probavi

Omogućuje žvakanje, kušanje hrane, gutanje i govor

Ispiranje čestica hrane

Sprječavanje infekcije kontrolom rasta bakterija i gljivica

Kada je funkcija žlijezda slinovnica oslabljena, suha usta postaju problem

KOMPLIKACIJE SUHIH USTA

Karijes i bolesti desni

Ranice u ustima

Gljivična infekcija u ustima

Ranice ili ispucala koža u uglovima usta ili ispucale usne

Loša prehrana zbog problema sa žvakanjem i gutanjem

EVO NEKIH PRIMJERA IZ MOJE HOMEOPATSKE PRAKSE KOJI USPJEŠNO POMAŽU U PRITUŽBAMA SUHIH USTA:

Suha usta povezana s izrazito suhim i isušenim usnama, grlom i jezikom. Jezik je hrapav i ispucao i može biti obložen bijelim ili žutim premazom. Postoji povećana žeđ za vodom i pijenje trenutno nudi olakšanje kod suhoće. Postoji loš, neugodan miris iz usta s pjenastom slinom.

Suha usta s lijepljenjem jezika za nepce. Grlo je također suho. Suhoća usta i grla vrlo problematična tijekom spavanja. Loš zadah iz usta i neprijatan, gorak ili kiselkast okus.

Suhoća usta, usana i jezika, hrana je gorkog okusa. Jezik je čist i sjajan. Pojedinac ima osjećaj peckanja na vrhu jezika. .

Suha usta s ljepljivom / žilastom slinom s gorkim ili slanim okusom u ustima. Suhoću usta ublažava pijenje hladne vode. Može postojati okus bakra u ustima. Jezik je suh, crven i ispucan i može imati žuto-bijeli premaz. Mogu se javiti žareći i probadajući bolovi u jeziku.

Suhoća usta, unutarnje strane obraza, ždrijela i grla. Postoji prekomjerna suhoća grla koja može uzrokovati poteškoće u gutanju. U grlu se osjeća peckanje, struganje i stezanje uz suhoću.

Suha usta praćena lošim ili trulim zadahom koji se uglavnom javlja ujutro. Uz suha usta suhi je i jezik i ždrijelo.

Larisa Mikulaj
Larisa Mikulaj . liječnik Homeopatske medicine

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobiti individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba ili tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrolna homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj – homeopatskim liječnikom & certificiranim terapeutom i edukatorom za tugu & gubitke – https://grief.com/grief-certified-counselor/name/larisa-mikulaj/

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.