Homeopatska terapija za bolove u ušima kod djece nudi potpuno olakšanje tretirajući temeljni uzrok ovog stanja. Homeopatski lijekovi pripremljeni su od prirodnih tvari, nemaju nuspojava i nude prirodno rješenje.

Bol može biti jednostrana ili obostrana, razlikuje se u intenzitetu – može biti blaga, umjerena ili jaka. Priroda boli također može varirati poput tupe, oštre, trgajuće ili pulsirajuće. Uhobolja najviše muči djecu, iako može utjecati na osobe bilo koje dobne skupine. Bol u uhu obično se javlja iz dva razloga. 

Prvi je primarni ili lokalni uzrok, uglavnom infekcija srednjeg uha (otitis media). 

Drugi razlog je sekundarni ili upućeni uzrok u kojem bol ne počinje u uhu, već se sekundarno upućuje na uho kroz neki primarni problem u drugom dijelu tijela. Ovdje primarni problem može biti u zubima (karijes) ili infekciji grla (tonzilitis).

Koji su uzroci bola?

Uzroci se mogu podijeliti na :

Primarne
Sekundarne

Primarni uzroci 

Uzroci koji dovode do boli u uhu koji potječu iz uha su primarni uzroci

INFEKCIJE UHA : i dalje su jedan od glavnih uzroka boli u uhu koja se može odnositi na vanjsko, srednje ili unutarnje uho.

Infekcija vanjskog uha / otitis externa: Naziva se i plivačko uho, infekcija se javlja u vanjskom ušnom kanalu obično zbog zadržavanja vode u uhu uslijed plivanja koja pogoduje razvoju bakterija. Čišćenje ušiju slušalicama/ukosnicama i korištenje uređaja za uši poput slušnih pomagala može uzrokovati ogrebotine u uhu što također povećava mogućnost infekcije.

Infekcija srednjeg uha (otitis media) je bakterijska/virusna infekcija u srednjem uhu, što je zrakom ispunjen prostor iza bubnjića. Uglavnom nastaje od prehlade/gripe kada se infekcija proširi na grlo i preko Eustahijeve cijevi u srednje uho.

Infekcija unutarnjeg uha (labrintitis) posljedica je virusnih ili bakterijskih infekcija uzrokovanih prehladom ili gripom.

Uho začepljeno ušnim voskom : Pretjerano nakupljanje ušnog voska duboko u ušnom kanalu ponekad može uzrokovati bol u uhu.

Barotrauma : Uho ima Eustahijevu cijev koja regulira tlak zraka unutar i izvan uha. Kada dođe do oštećenja uha uslijed promjena tlaka unutar i izvan uha, to se naziva barotrauma koja može uzrokovati bol u uhu zajedno s gubitkom sluha, vrtoglavicom i pritiskom unutar uha. Neki primjeri koji mogu uzrokovati neravnotežu tlaka su letenje zrakoplovom, ronjenje, putovanje u brda itd.

Strani predmet zapeo u uhu

Perforacija (rupa) u bubnjiću

Začepljena Eustahijeva tuba

Problemi s kožom koji zahvaćaju uši (herpes zoster oticus, dermatitis uha)

Sekundarni uzroci 

Kada se uzrok boli u uhu odnosi na medicinski problem u nekom drugom dijelu tijela osim uha, to se naziva sekundarnim uzrokom. Neki od takvih uzroka su sljedeći:

1. Problemi sa zubima (karijes, inficirani zub – apsces zuba znači gnojni džep u zubu od infekcije)

2. Sinusitis (upala sluznice paranazalnih sinusa)

3. Upala grla ili tonzilitis (upaljene krajnike)

4. Poremećaj temporomandibularnog zgloba: Bol i ograničeno kretanje čeljusti zbog nekog problema (na primjer, upale, infekcije, ozljede) temporomandibularnog zgloba koji povezuje donju čeljust s lubanjom.

5. Trigeminalna neuralgija: bol slična električnom udaru na jednoj strani lica od iritacije, kompresije ili ozljede trigeminalnog živca.

Koji drugi znakovi i simptomi mogu pratiti bol u uhu?

Ovisno o uzroku, bol u ušima može biti praćena drugim znakovima i simptomima kao što su iscjedak iz uha, gubitak sluha, punoća u ušima, šum u ušima, škljocanje ili pucketanje u ušima, crvenilo/oticanje ušiju, erupcije na ušima, groznica, glavobolja i bol u čeljusti. Kod djece se može osjetiti, razdražljivost, pretjerani plač, gubitak apetita.

Homeopatska terapija za bol u uhu propisuju se na temelju simptoma

Evo nekih od njih:

U nekim slučajevima javlja se pulsirajuća, parajuća, pucajuča ili bockajuća bol u ušima. Uho postaje vruće i osjetljivo na dodir. Najmanji šum i žvakanje pogoršavaju bol u uhu. U nekim slučajevima bol iz uha se širi na lice.

Drugi primjer je kada postoji pucajuča, pulsirajuća, trzajuča, strelovita bol u ušima. Postaje gora noću i može se nastaviti tijekom noći, šireći se do glave. Prati ga  gusti žuti/žučkastozeleni iscjedak iz uha . Može doći do poteškoća sa sluhom, uho je teško i začepljeno. Ponekad se u ušima čuje rika ili brujanje (tinitus).

Treći primjer je kada je zahvaćeno uho vrlo osjetljivo na dodir  uz bol. Priroda boli je probadajuća, pritiskajuća ili trgajuća. Bol može biti toliko jaka da izazove plač kod djeteta. Uho je natečeno uz osjećaj vrućine, a dijete osjeća da mu je začepljeno uho. u ovoj situaciji često govorimo o infekciji srednjeg uha s uhoboljom i groznicom. Topla aplikacija na uho može pružiti olakšanje. 

Četvrti primjer je kod bolova u uhu i problema sa sluhom uz  osjećaj začepljenosti uha. Bol je izraženija na lijevoj strani i pojačava se pri najmanjem pokretu. Uho je uvijek suho iznutra.

Peti primjer je kod bolova u uhu u slučajevima upale grla. U ovom slučaju je bol u grlu koja se širi do ušiju . Bol u ušima može biti tipa pucanja ili trganja koji se pogoršava noću i od topline kreveta. Može se primijetiti gusti žuti iscjedak iz ušiju. Ponekad se iz ušiju ispušta gnoj neugodnog mirisa.

Šesti primjer je kod bolova u uhu povezanih sa zuboboljom. Djeca se žale na oštru bol u ušima i zubima. Razlog može biti karijes.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobili individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrola homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog velikog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.