Vrtoglavica & Homeopatsko liječenje & Homeopatska terapija

Sve češći simptom zbog kojeg mi se ljudi obraćaju u mojoj Homeopatskoj praksi je vrtoglavica.
Osjećaj vrtoglavice ili nestabilnosti može biti frustrirajući, zastrašujući i često vrlo iscrpljujući. Uzroci mogu biti različiti, pa da vidimo neke od njih.

Vrtoglavica - Homeopatsko liječenje
Vrtoglavica – Homeopatsko liječenje

Gubitak ravnoteže ili osjećaj vrtnje kao da ste u teškom alkoholiziranom stanju iako se ne krećete vi ni vaša okolina, možemo opisati kao vrtoglavicu, iako pacijenti imaju i druge popratne senzacije s vrtoglavicom.

To može uključivati mučninu, povraćanje, glavobolju, buku u ušima (tinitus), osjećaj punoće u ušima, znojenje, nistagmus itd…(brzo, ponavljajuće, nevoljno kretanje očiju).

ŠTO SVE ZAPRAVO MOŽE UZROKOVATI VRTOGLAVICU?

Jedan od razloga vrtoglavice može biti uzrokovan problemima u UNUTARAŠNJEM UHU, tada to nazivamo perifernom vrtoglavicom. Ako je vrtoglavica uzrokovana problemima u mozgu ili središnjem živčanom sustavu, naziva se centralna vrtoglavica.

Vrtoglavica - Homeopatska medicina
Vrtoglavica – Homeopatska medicina

LABIRINT UNUTARNJEG UHA

Labirint unutarnjeg uha sastoji se od sićušnih organa. Oni omogućuju slanje poruka u mozak kao odgovor na gravitaciju, nagovijestivši tako našem mozgu kretanje iz okomitog položaja. Na taj način u stanju smo održati ravnotežu.

Poremećaj ovog sustava, proizvodi vrtoglavicu koja može biti uzrokovana upalom između ostalih uzroka.

PROBLEM SE MOŽE UOČITI KOD:

CERVIKALANA SPONDILOZA

Cervikalna spondiloza: Osobe s blagom degeneracijom vratne kralježnice i prisutnošću osteofita također imaju tendenciju razvoja vrtoglavice.

Cervikalna spondiloza je degeneracija kostiju vrata (kralježaka) i diskova između njih, što vrši pritisak (kompresiju) na kralježničnu moždinu u vratu.

Osteoartritis je najčešći uzrok cervikalne spondiloze. Prvi simptomi su često nestabilan, trzajući hod te bol i gubitak fleksibilnosti u vratu.

Vestibularni neuronitis

Vestibularni neuronitis: je poremećaj karakteriziran iznenadnim teškim napadom vrtoglavice (lažni osjećaj kretanja ili vrtnje) uzrokovan upalom vestibularnog živca, grane 8. kranijalnog živca koji pomaže u kontroli ravnoteže.

Labirintitis

Labirintitis: Ovo je upala labirinta i vestibularnog živca (živca koji je odgovoran za kodiranje kretanja i položaja tijela)

Meniereova bolest

Meniereova bolest: Poremećaj unutarnjeg uha koji karakteriziraju epizode vrtoglavice, zujanje u ušima ( tinitus ), gubitak sluha i punoća u uhu.

Uzrok Menierove bolesti je nejasan, ali vjerojatno uključuje i genetske i okolišne čimbenike. Postoje brojne teorije zašto se javlja, uključujući suženja krvnih žila, virusne infekcije i autoimune reakcije.

  Benigni paroksizmalni položajni vertigo (BPPV)

  BPPV uzrokuju kristalići izbačeni iz utrikule unutarnjeg uha.

  UZROCI

  Promjena položaja glave – tipično okretanje glave na jastuku pri buđenju ujutro ili prevrtanje glave unatrag kako bi se dosegla visoka polica – aktivira većinu epizoda ovog poremećaja.

  BPPV se obično razvija kada se čestice kalcija (otokonija) koje su normalno ugrađene u jedan dio unutarnjeg uha (utrikulus i sakulus) premjeste u drugi dio unutarnjeg uha (najčešće stražnji polukružni kanal).

  Unutarnje uho sadrži tri polukružna kanala koji pomažu održavanju ravnoteže.

  Stražnji kanal, za razliku od superiornog kanala (koji se nazivaju i prednji kanal) i lateralnog kanala, zbog svog položaja, najčešće bude zahvaćen migracijom slobodnih čestica tijekom spavanja na horizontalnoj podlozi.

  Kako se otokonija skupljaju, formiraju gusti mulj koji prenaglašava kretanje tekućine u kanalu kada glava promijeni položaj. Rezultat je prekomjerna stimulacija živčanih receptora unutar stražnjeg kanala, stvarajući lažni osjećaj kretanja ili vrtnje.(Lawrence R. Lustig, MD)

  BPPV vrtoglavica također može biti uzrokovana

  Ozljedom glave

  Smanjenim protokom krvi u određenom području mozga

  Epizodama labirintitisa

  Operacijom uha

  BPPV sve češće pogađa ljude kako stare i može ozbiljno utjecati na ravnotežu kod starijih osoba.

  Središnja vrtoglavica

  Središnja vrtoglavica može nastati zbog sljedećih uzroka:

  Kada postoji poremećaj u dijelu mozga (moždano deblo i mali mozak) koji se bavi interakcijom između osjetila vida i ravnoteže  

  Senzorne poruke do i od talamusa.

  Migrenska glavobolja

  Prolazni ishemijski napad (TIA)

  Multipla skleroza : Nemogućnost pomicanja očiju do središnje linije prema nosu.

  Akustični neurom: vrtoglavica koja uzrokuje jednostrano zvonjenje u uhu i gubitak sluha.

  HOMEOPATSKA MEDICINA NEKI PRIMJERI SIMPTOMA KOJI SE USPJEŠNO LIJEČE HOMEOPATSKOM TERAPIJOM

  Vrtoglavica s otežanim hodom, drhtanjem, naglim gubitkom snage pri hodu. Pojedinci se žale na vrtoglavicu kada leže i okreću se u krevetu. Lagana buka ili razgovor drugih ili čak i odmahivanje glavom lagano izazivaju vrtoglavicu.

  Vrtoglavica praćena mučninom

  Jako lupanje u glavi povezano s vrtoglavicom. Osoba osjeća da pada na lijevu stranu ili unazad.

  Vrtoglavice uzrokovane cervikalnom spondilozom gdje je zahvaćeno koštano tkivo.

  Vrtoglavica s pomicanjem glave ili promjenom položaja i poboljšava se kada je glava u potpunom mirovanju. Također se može povezati s mučninom i povraćanjem.

  Jaka vrtoglavica sa zamućenim vidom i težinom kapaka s poteškoćama u hodu s gubitkom ravnoteže

   Larisa Mikulaj
   Larisa Mikulaj – Liječnik Homeopatske medicine

   REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

   Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobiti individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba ili tegoba vašeg djeteta.

   Prva homeopatska terapija uključuje:

   • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
   • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
   • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
   • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
   • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
   • Upute s preporukom nakon razgovora
   • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

   Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

   • Kontrolna homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
   • Trajanje od prilike 30-45 minuta
   • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

   Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

   To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

   Homeopatski pripravci

   Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

   Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

   Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj – homeopatskim liječnikom & certificiranim terapeutom i edukatorom za tugu & gubitke – https://grief.com/grief-certified-counselor/name/larisa-mikulaj/

   Prirodni izbor zdravlja

   ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

   Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

   Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.