Začepljen nos & Homeopatska terapija

Disanje je kontinuirani proces koji se odvija iz sekunde u sekundu i nije ni čudo da je začepljeni nos iritantan koliko god to zdravstveno stanje može biti.

Začepljen nos može se pripisati različitim razlozima kao što su polipi u nosu, iskrivljeni nosni septumsinusitisprehladahipertrofija adenoida, nazalne alergije, hipertrofične turbinate i egzostoze.

Nos može biti djelomično ili potpuno začepljen, a može biti začepljen jednostrano ili obje strane. Nos također može biti začepljen izolirano ili u kombinaciji s iscjetkom iz nosa.

Trenutna reakcija kada osoba ima začepljen nos je da ubaci tablete bez recepta ili uzme tonik ili sprej za nos, ali olakšanje je, ako ga ima, samo privremeno. Može doći do recidiva čak i nakon što mislite da ste izašli iz faze začepljenog nosa.

Međutim, prirodni homeopatski lijekovi za začepljeni nos ne samo da osiguravaju olakšanje od simptoma, već i uklanjaju uzrok začepljenog nosa.

Homeopatska terapija za začepljeni nos

Homeopatski lijekovi napravljeni su od prirodnih tvari i potpuno su sigurni bez nuspojava, homeopatska terapija propisuje se na holistički način individualno za svaku ososbu i daje izvrsne rezultate. Homeopatski lijekovi su definitivno učinkovitiji od sprejeva za nos i dekongestiva.

Najprikladniji homeopatski lijekovi biraju se nakon promatranja i analize simptoma kod svakog pojedinca.

Simptomi koji se uzimaju u obzir su:

Strana začepljenosti nosa

Vrijeme u kojem je začepljenost na vrhuncu

Posebni čimbenici pogoršanja i olakšanja

Svaka promjena začepljenosti iscjetkom iz nosa

Karakter iscjetka iz nosa i kihanja

Popratni simptomi koji se uzimaju u obzir prije nego što se odluči o najboljem homeopatskom lijeku su glavobolja ili bilo koja pritužba na desno ili lijevo uho ili pak oba – u pacijenta sa začepljenim nosom. 

UKRATKO – KOJI UZROCI MOGU DOVESTI DO ZAČEPLJENJA NOSA ?

1. Začepljeni nos zbog polipa

Česti simptomi su začepljenost nosa i gubitak mirisa s otežanim disanjem. Stražnja sekrecija također prati začepljenost nosa. Neke osobe imaju iscjedak iz nosa, dok kod drugih nosna šupljina ostaje suha. Još jedan simptom je neprijatan miris u začepljenom nosu.

2. Začepljenje nosa noću

U mojoj praksi, često sam se susrela sa pritužbom začepljenog nosa noću. Osobe su opisivale problem da im tijekom dana nos curi dok je noću začepljen. Uzimanjem anamneze propisuje se homeopatska terapija koja olakšava ovaj problem – začepljenost nosa u noćnim satima.

3. Začepljenje nosa s pretjeranom suhoćom nosne šupljine

Postoji velika poteškoća u disanju zbog blokade i prisiljava osobu da sjedne. Uglavnom noću, osoba mora sjediti nakon sna zbog gušenja i poteškoća s disanjem. 

4. Začepljeni nos zbog nazalnih alergija

Kod nazalnih alergija, začepljenje nosa ne događa se izolirano; nego čini dio slike simptoma koji uključuje kihanje, iscjedak iz nosa i suzenje iz očiju, itd…

5. Začepljen nos zbog polipa

Nosni polip je izraslina u nosu koja nastaje iz njegove sluznice. Najvažnija posljedica polipa je začepljenje nosa zajedno s drugim simptomima kao što su postnazalni iscjedak ili iscjedak iz nosa i kihanje. 

6. Začepljeni nos kod sinusitisa

Kod sinusitisa začepljen nos problem je zbog upale sinusa. Glavni simptomi začepljenost nosa često se javljaju sa stražnjim nazalnim iscjetkom. Prisutni su i otežano disanje i gubitak njuha. 

Ekstremno začepljenost nosa osjeća se u korijenu nosa. Iscjedak je često žarećeg karaktera te može biti žućkaste ili zelenkast boje. Često začepljeni nos može imati suhe, tvrde kraste koje pri pokušaju uklanjanja krvare.

7. Začepljeni nos kod prehlade

Prehlada je jedan od vodećih uzroka začepljenja nosa. Homeopatska terapija veoma je dobar izbor za ublažavanje i liječenje začepljenog nosa kod prehlade uzimajući u obzir sve pritužbe i simptome.

8. Začepljenje nosa zbog adenoida

Nakon detaljne homeopatske anamneze propisuje se homeopatska terapija zbog povećanja trećeg krajnika. Homeopatski lijekovi nisu odabrani i propisani prema samo jednom simptomu začepljenja nosa, već je potrebno uzeti cijeli slučaj kako bi se odabrao lijek za liječenje ovog stanja.

9. Začepljen nos zbog egzostoze nosnih kostiju

Povećanje nosnih kostiju (egzostoza je povećanje kostiju) je rijedak uzrok začepljenja nosa, ali se može ispraviti prirodnim homeopatskim lijekovima  Provodi se temeljito ispitivanje pacijenta kako bi se propisala homeopatska terapija.

Rezervirajte svoj termin

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobiti individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba ili tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrolna homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.