ZLATNO MLIJEKO

ZLATNO MLIJEKO
ZLATNO MLIJEKO

Jeste li probali zlatno mlijeko?


Ako niste sada je pravi trenutak…

Donosim vam recept koji će ugrijati vaše tijelo i pozitivno utjecati na vaš imunitet.

Ovaj napitak, koji se često pije u Indiji, priprema se od šest sastojaka, a glavni je kurkuma bogata polifenolom – tvari koja ima više od 600 zdravstvenih koristi za naše tijelo.

RECEPT
400 ml kokosovog mlijeka
400 ml bademovog mlijeka
1 žličica kurkume
¼ žličice mljevenog đumbira
1 štapić cimeta
15 g kokosovog ulja
prstohvat svježe mljevenog crnog papra
med ili javorov sirup

ŠTO BISTE JOŠ TREBALI ZNATI?

Kurkuma ima slabu apsorpciju u organizmu, zbog toga se često kombinira sa crnim paprom. Poznato je da piperin iz crnog papra znatno povećava apsorpciju ili raspoloživost kurkumina. Kurkumu u prahu poželjno je uzimati s obrokom koji sadrži neku zdravu masnoću, poput kokosova ulja. Kurkuma je topiva u ulju, pa je i njezina apsorpcija zahvaljujući masnoći mnogo bolja.

Ukoliko vam neki sastojak ne odgovara jednostavno ga izostavite ili zamijenite nekim svojim omiljenim…

KURKUMA / KURKUMIN

Kurkumin je pigment koji se nalazi u kurkumi i koji ne samo da joj daje karakterističnu nijansu, već ima i niz zdravstvenih prednosti. To uključuje antibakterijsko, antimikrobno, protuupalno i antioksidativno djelovanje. Zbog ovih širokih funkcija, kurkuma je proučavana u vezi s artritisom, očnim bolestima, rakom, srčanim bolestimaAlzheimerovom bolešću.

Poznato je da čisti jetru, regulira metabolizam i pomaže u smanjenju tjelesne težine, pomaže u liječenju psorijaze i drugih upalnih bolesti kože, ubrzava zacjeljivanje rana i brzo obnavlja oštećenu kožu…

Kurkuma je od davnina poznata i kao prirodni lijek protiv bolova. Ona sadrži polifenol – tvar koja ima više od 600 zdravstvenih koristi za naše tijelo.

U Kini se koristi kao lijek za depresiju.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobiti individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba ili tegoba vašeg djeteta.

Prva homeopatska terapija uključuje:

  • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
  • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
  • Analiza vaših laboratorijskih nalaza koje do sada imate
  • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
  • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
  • Upute s preporukom nakon razgovora
  • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

  • Kontrolna homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
  • Trajanje od prilike 30-45 minuta
  • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman, dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla.

Zbog razrjeđenja i postupka potenciranja, oni su netoksični, ne dovode do navikavanja i nemaju štetne nuspojave. Reakcije na supstance zabilježene dokazivanjem, kao i značajke supstanci iz prirode iz postojeće farmakologije, kombinirane su na način da tvore glavninu homeopatske farmakologije, sve zabilježeno u detalje u knjizi poznatoj u homeopatskoj medicini kao ‘Materia Medica’.

Sve informacije o bolestima i tretmanima na ovom web mjestu samo su u informativne svrhe i nisu namijenjene kao dijagnoza, liječenje ili zamjena za profesionalni medicinski savjet. Sve informacije o homeopatskom liječenju možete dobiti na prvom besplatnom 15-minutnom savjetovanju sa Larisom Mikulaj-homeopatskim liječnikom

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.