Promuklost glasa / Laringitis & Homeopatski tretmani

Liječenje promuklosti započinje rješavanjem osnovnog uzroka ozljede glasnica.

Homeopatski terapija za promukli glas

Promukli glas i sve pritužbe vezane za promuklost glasa liječe se učinkovito individualnim pristupom & homeopatskom terapijom.

I akutni, kao i kronični slučajevi promuklosti glasa, izvrsno reagiraju na homeopatske lijekove. Prirodni homeopatski lijekovi brzo će vam pomoći u slučajevima promuklosti glasa i liječenju temeljnog uzroka.

Najčešći razlog za promuklost glasa je laringitis koji uglavnom nastaje kao posljedica virusne infekcije.

Ostali razlozi mogu uključivati:

 • Nodule/polipe glasnica
 • Alergije
 • Nadražujuće tvari poput pušenja
 • GERB ( gdje želučana kiselina iritira glasnice)
 • Problemi sa štitnjačom
 • Ozljeda glasnica
 • Karcinom grkljana
 • Neurološki poremećaji poput Parkinsonove bolesti,
 • Mijastenija gravis
 • Multipla skleroza

Prekomjerna upotreba glasa, glasno govorenje, vrištanje, deranje, dugotrajno pjevanje također može biti jedan od uzroka promuklosti glasa.

Promuklost je simptom, a ne bolest koja se odnosi na promjene glasa.

Promukli glas može zvučati napeto, duboko, grubo, hrapavo, osoba može promuklo i tiho govoriti, također može doći do promjena u visini glasa. 

Problem promuklosti može biti praćen suhoćom grla i ogrebotinama u grlu.

U homeopatskoj terapiji veliki je popis lijekova koji se prepisuju osobama koje imaju problema sa promuklim glasom s obzirom na dijagnozu, simptome, modalitete…i na temelju jedinstvenog individualnog pristupa,(ne postoji jedan isti lijek za svaku osobu.)

 1. Promuklost glasa koja se pogoršava ujutro. Osjećaj grebanja u grlu. Sekret u grlu prisutan je tijekom jutra. Grkljan je bolan na dodir i bol se može izmjenjivati zajedno sa suhoćom. Također je izražen kašalj i nadraženost grkljana s čestom potrebom da se sekret očisti iz grkljana. 
 2. Promuklost glasa koja se pogoršava navečer. Glas je promukao, hrapav i prisutna je bol u grkljanu, zajedno s osjećajem težine. Tijekom govora osjeća se škakljanje u grlu. Razgovor je otežan zbog bolova u grkljanu. Suhi kašalj prati gore navedene simptome. Razgovor i smijeh pogoršavaju kašalj.
 3. Promuklost koja nastaje zbog pretjerane upotrebe glasa. Ljudi koji moraju dnevno koristiti glas (poput pjevača, učitelja, javnih govornika itd.) pate od promuklog glasa. Često imaju izrazito promukao glas s nemogućnošću glasnog govora. Dok govore, moraju često pročišćavati grlo. Prisutno je stalno škakljanje u grlu koje dovodi do kašlja. Iskašljava se želatinasta, sluz nalik na žele, sive boje. Grkljan je grub i bolan pri kašljanju.
 4. Promuklost s bolovima u grlu. Uz bolno grlo, glas je promukao, hrapav i grub popraćen sa tihim govorom. Grkljan je bolan, osobito tijekom razgovora. Ponekad se u grlu osjeća struganje. U mnogim slučajevima, suhi kašalj sa škakljanjem u grkljanu također je prisutan.
 5. Bezbolna promuklost, praćena s hrapavim, grubim i tihim govorom. Osjećaj u grkljanu je također suh i grub s intenzivnim osjećajem peckanja i bockanja u grlu i prisutan je osjećaj prašine u grkljanu. Može se javiti kašalj s iskašljavanjem koji je najgori noću. Iskašljavanje guste sluzi koja može biti žute ili sive boje.
 6. Promuklost s promjenom visine glasa. Glas postaje visok, vrišti, a zatim postaje tih, jedva čujan. Takva promuklost često proizlazi iz pretjerane upotrebe glasa kao kod pjevača, glumaca, govornika.
 7. Promuklost sa suhoćom grkljana. Glas je promukao, napuknut, tih, slab, hrapav i nejasan. Grkljan je osjetljiv na dodir, s osjećajem čepa i pritiska. Grkljan je upaljen i bolan pri govoru i pjevanju. U grkljanu se osjećaju iritacija, škakljanje, peckanje, struganje i hrapavost. Kašalj prati gore navedene simptome. Može se pojaviti iskašljavanje žute sluzi u grudicama.
 8. Promuklost s iritacijom i hrapavost grkljana. Grkljan je bolan i vrlo osjetljiv na hladnoću. Bol je jača od kašlja, govora i pritiska. Kašalj također nastaje zbog iritacije u grkljanu. Javlja se zveckanje sluzi uz iskašljavanje sluzi kiselkastog ili slatkog okusa.
 9. Promuklost s pečenjem u grkljanu. Škakljanje se osjeća i u grkljanu. U ustima postoji obilno nakupljanje sline. Kašalj također nastaje uz iskašljavanje žilave ili vodenaste prirode koje je žućkaste boje i neugodnog mirisa.
 10. Promuklost koja se popravlja kašljanjem. Glas je dubok, promukao, hrapav. Kašljanje trenutno ublažava promuklost i čini glas jasnijim. Uz kašalj može se pojaviti zelenkasto iskašljavanje koje je slatko na okus.

Rezervirajte svoj termin

Vjerojatno ste već napravili mnoštvo pregleda, ali još uvijek niste zadovoljni sa rješenjem vaših problema. Ovdje ćete dobili individualni, holistički pristup kroz homeopatsku terapiju i niz savjeta za brže rješavanje vaših tegoba.

Prva homeopatska terapija uključuje:

 • Pojašnjenje vaših glavnih zdravstvenih pritužbi, vaši ciljevi i prioriteti 
 • Ukupni simptomi-iz prošlosti, sadašnjosti glavnih tjelesnih sustava ili organa, “od glave do pete “
 • Analiza vaših  laboratorijskih nalaza koje do sada imate
 • Sveobuhvatan upitnik  – Analiza
 • Prva konzultacija u trajanju od 60 do 90 minuta 
 • Upute s preporukom nakon razgovora
 • Svakih 7 dana kontrolno savjetovanje

Kontrolna homeopatska terapija uključuje:

 • Kontrola homeopatska konzultacija održava se otprilike 4 tjedna kasnije
 • Trajanje od prilike 30-45 minuta
 • Tijekom daljnjih konzultacija procjenjujemo promjene koje su se dogodile na svim razinama (fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj, energetskoj ) i dogovaramo daljnju terapiju za vaš osobni plan liječenja 

Koliko homeopatskih terapija je potrebno?

To ovisi o svakoj osobi i procjenjuje se s obzirom na trenutne zdravstvene pritužbe svakog klijenta. Prva pomoć i akutne pritužbe uglavnom ne iziskuju dugi homeopatski tretman , dok kronične bolesti zahtijevaju dulje liječenje.

Prirodni izbor zdravlja

ISKORISTI SVOJE PRVO BESPLATNO 15-MINUTNO HOMEOPATSKO SAVJETOVANJE

Jedinstvena prilika da objasniš svoje zdravstvene tegobe i otkriješ kako ti homeopatija može pomoći.

Međunarodno je priznati homeopatski liječnik - Homeopat. Posvećena je radu sa ženama i njihovim obiteljima koje su odlučile da do zdravlja i sreće dolaze kroz holističku podršku i da dobiju odgovore i smjernice kroz holističke metode koje će imati najveći utjecaj na zdravlje, sreću i sklad u zajedničkom obiteljskom i individualnom djelovanju. U svom radu koristi znanja i stručnost homeopatske medicine, humane psihologije i fiziologije kako bi predložila jedinstvenu, individualnu terapiju na veliko zadovoljstvo svojih klijenata. Larisa osim on line individualnih homeopatskih konzultacija radi i grupna savjetovanja i edukacije.